Spitalul de Boli Infecțioase Constanța rămâne ÎNCHIS! Inspectoratul de Stat în Construcții așteaptă o expertiză

Prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, a afirmat, miercuri, că la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, închis în urmă cu două luni şi jumătate după izbucnirea unui incendiu în care şapte persoane au murit, ulterior încă cinci, sunt probleme legate de instalaţia electrică originală, dar şi că Inspectoratul de Stat în Construcţii aşteaptă rezultatul unei expertize în legătură cu modul în care poate funcţiona clădirea.

În momentul de faţă erau nişte probleme legate de instalaţia electrică originală, chiar dacă instalaţia electrică suplimentară fusese remediată. Instalaţia electrică originală aferentă clădirii se părea că nu este nici ea conformă. Avusesem o discuţie şi cu Inspectoratul de Stat în Construcţii, aştepta rezultatul unei expertize astfel încât să facă recomandări privind modul în care poate funcţiona clădirea„, a spus prefectul Constanţei.

În urmă cu o lună, Prefectura Constanţa anunţa că Spitalul Clinic de Boli Infecţioase ar putea fi redeschis parţial în luna decembrie. De asemenea, tot la începutul lunii noiembrie, Primăria Constanţa informa că va face o investiţie de 5 milioane de euro la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, lucrările având ca scop creşterea eficienţei energetice a clădirii.

Un puternic incendiu a izbucnit, în 1 octombrie, la secţia de ATI a Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, şapte pacienţi pierzându-şi viaţa. Toţi pacienţii au fost evacuaţi şi internaţi în unităţi medicale din judeţul Constanţa. Ulterior, alte cinci persoane transferate de la Spitalul de Boli Infecţioase şi-au pierdut viaţa.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.