Spitalul de Boli Infecțioase Constanța intră în proces de modernizare. Făgădău: „Se schimbă în întregime mecanismul de funcționare”

Consilierii locali municipali s-au reunit, miercuri, în ședința ordinară pentru luna aprilie, în cadrul căreia au adoptat mai multe proiecte de hotărâre. Printre acestea, s-a regăsit și proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție pentru obiectivul de investiții „Creșterea eficienței energetice a Spitalul Municipal Constanța”. Este vorba, practic, de o finanțare europeană în valoare de peste 25 milioane lei, pentru reabilitarea termică a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

„Înseamnă, practic, schimbarea în întregime a mecanismului de funcționare a spitalului nostru. De mai mulți ani ne chinuim cu acest proiect și iată că a venit timpul ca astăzi, cu ajutorul fondurilor europene, să aprobăm un proiect de 25 de milioane de lei. Spitalul nostru are oameni inimoși, avem o echipă care lucrează unit, zi de zi, astfel încât fiecare pacient să aibă o șansă la viață. Sunt mândru de această echipă minunată, de performanța lor”, a spus, după ședința de miercuri, primarul Decebal Făgădău.

Potrivit proiectului, se estimează că nivelul consumului anual specific de energie primară, după reabilitare, va fi de maxim 135 KWh/m2/an. De asemenea, se dorește ca după implementarea proiectului utilizarea resurselor regenerabile să ajungă la 10% și reducerea consumului energetic pentru încălzire cu minim 60%.

Execuția lucrării este estimată la o perioadă de 33 de luni și va cuprinde izolarea termică a fațadei, hidroizolație aplicată pe acoperiș, înlocuirea instalației de distribuție, montarea de debitmetre, sisteme alternative de producere a energiei electrice, aparate de climatizare, modernizarea instalației de iluminat ș.a.m.d.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *