Spitalul CFR Constanța, intrat în COORDONAREA MApN! Arafat: „Va fi similar cu cel de la Otopeni, cu spații de terapie intensivă”

Spitalul Militar de Campanie ROL II, secție externă a Spitalului Militar Central, din incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” Otopeni, este funcțional de sâmbătă. Același principiu se va aplica și la Constanța, unde Spitalul CFR a intrat în coordonarea MApN. Spitalul se află lângă stadionul Portul unde deja se instalează un spital militar mobil.

Duminică seară, la sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc o ședință la care au participat premierul Ludovic Orban, ministrul Marcel Vela, dar și Nelu Tătaru și secretarul de stat din cadrul MAI, Raed Arafat. Aceștia au discutat despre o nouă ordonanță militară și noi măsuri de restricție. După această ședință, ministrul Vela a prezentat public faptul că a înaintat Ordonanța Militară nr. 4 către premier și președintele Klaus Iohannis.

La conferința organizată duminică seară la sediul MAI, după ședință, a participat și secretarul de stat din cadrul ministerului, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Ordinul 4 prevede că un nou spital va fi realizat la Constanța. Deja MAPN a instalat un spital de campanie, dar fi atașat unul ca la Ana Aslan. Va fi la Spitalul CFR, care a intrat sub ordinul MAPN. Vor fi asigurate spații de terapie intensivă în Spitalul CFR”, a spus Raed Arafat.

Formațiunea medicală militară are în compunere corturi medicale și containere care cuprind, printre altele, unități de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare. 

CITEȘTE ȘI:

PRESA din CONSTANȚA: SCRISOARE DESCHISĂ către premierul Ludovic Orban și Grupul de Comunicare Strategică

Raed Arafat: „Avem 1.815 de CAZURI CONFIRMATE. 52 de persoane, la terapie intensivă”

Klaus Iohannis: „După această criză, care VA MAI DURA, vom face o ANALIZĂ LA SÂNGE a întregului sistem spitalicesc!”

Senatorul Chițac: „Un BLOC TURN va „crește” în curtea Spitalului Port!”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.