Spiritul camaraderesc din armata dobrogeană: Liga Militarilor Profesioniști își cinstește colegii și… eroii

Liga Militarilor Profesioniști a avut o activitate intensă în ultima perioadă. Președintele LMP, militarul constănțean Dănuț Albu, împreună cu camarazii din Consiliul Director, au organizat o serie de evenimente în cadrul cărora a înmânat plachete fie militarilor combatanți în teatrele străine de operații, fie familiilor celor care au căzut în aceste acțiuni. De Ziua Eroilor, pe 28 mai, LMP a decernat premiul „Ionel Gheorghiță Drăgușanu”, pe anul 2019,  cap. Nicolae Zaharia din cadrul B  341 Infanterie Topraisar pentru cel mai bun militar profesionist al anului 2019 și pentru rezultatele sale profesionale, comportament civic și devotament față de Liga Militarilor Profesioniști.

lmp dragusanu

Premiul a fost înmânat de Diana Drăgușanu, fiica eroului căzut la datorie pe 20 iunie 2006 în teatrul de operații Afganistan. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul lt. col. Ciprian Balica, comandantul Batalionului White Sharks. Tot atunci, LMP a depus o coroană de flori la monumentului eroului slt.pm Ionel Gheorghiță Drăgușanu.

dragusanu
Slt.pm Ionel Gheorghiță Drăgușanu

Tot de Ziua Eroilor, la Divizionul 50 Corvete Mangalia, delegația LMP a decernat titlul de Membru de Onoare al Ligii Militarilor Profesioniști cap. Bogdan Ciocanel, în semn de recunoștință pentru performanțele sportive realizate și de apreciere pentru întreaga activitate militară. Premiul a fost înmânat de plt. adj.pr. Ionel Eugen Bida, militar erou al Armatei Române, rănit în teatrul de operații Afganistan, membru de onoare al Ligii Militarilor Profesioniști. Cu același prilej, a mai fost acordată și placheta cu titlul de Membru de Onoare LMP, caporalului Dumitra Florinel Marinel. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul comandor Zaharia Milu-Constantin, comandantul Divizionului 50 Corvete, care a primit la rândul său o plachetă de la președintele LMP, Dănuț Albu, în semn de apreciere pentru întreaga activitate în slujba țării și pentru contribuția la promovarea valorilor profesionale și morale ale Forțelor Navale Române.

lmp corvete

Vineri, 12 iunie, conducerea LMP se va deplasa la Medgidia, la Batalionul 911 Infanterie, unde vor fi acordate plachete de recunoștință pentru rezultate profesionale și altor militari, precum Metin Giumali, care în 2017, în Afganistan, a salvat viața unui militar american, fiind decorat de US Army și Mihai Oprea, campion național și internațional de box, cu rezultate sportive și militare.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *