Spionajul american își schimbă șeful: CIA va fi condusă de un fost ambasador SUA în Rusia

Preşedintele ales al Statelor Unite, Joe Biden, l-a nominalizat pe fostul diplomat de carieră William Burns pentru funcţia de director al Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), a anunţat luni echipa lui Biden într-un comunicat, informează AFP.

Bill Burns este un diplomat exemplar cu decenii de experienţă pe scena mondială în a asigura siguranţa poporului nostru şi a ţării noastre. (…) El împărtăşeşte convingerea mea profundă că serviciile de informaţii trebuie să fie apolitice“, subliniază Joe Biden într-un comunicat.

Diplomat vreme de 33 de ani, inclusiv ca ambasador al SUA în Rusia din 2005 până în 2008, William Burns s-a retras din corpul diplomatic în 2014, înainte de a conduce Fundaţia Carnegie pentru pace internaţională, un think tank de relaţii internaţionale. El îi succede Ginei Haspel, directoare CIA din 2018, care l-a rândul său i-a succedat lui Mike Pompeo, care a condus CIA din 2017 până în 2018, înainte de a fi numit secretar de stat în administraţia lui Donald Trump. Dacă numirea lui va fi confirmată de Senat, William Burns ar urma să devină primul diplomat de carieră care va conduce CIA, subliniază comunicatul.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *