SPIONAJ la nivel înalt făcut de Putin: Rusia a infiltrat un agent GRU în cabinetul ministrului francez al Apărării

O „cârtiţă” în serviciul Rusiei a lucrat în cabinetul ministrului apărării din Franţa, a făcut cunoscut fostul director al serviciului de informaţii externe (DGSE), Bernard Bajolet, într-un reportaj difuzat duminică seara pe canalul France 5, notează AFP. Întrebat despre informaţiile în legătură cu un spion în serviciul Rusiei lucrând pentru biroul ministrului de atunci, Jean-Yves Le Drian, în prezent ministru de externe, Bernard Bajolet a afirmat în acest documentar consacrat preşedintelui rus Vladimir Putin: „Într-adevăr, când eram director general al securităţii externe, am adus asta la cunoştinţa” executivului.

În anii precedenţi spuneam +totul s-a terminat, după Războiul Rece nu mai trebuie să ne pierdem timpul împotriva spionilor care nu mai există (…), prioritatea sunt cazurile de terorism+, dar putem vedea că activităţile de spionaj nu au încetat deloc şi că mijloacele pe care le folosesc ruşii, chinezii, dar şi alţii, americanii, nu au fost niciodată atât de importante”, a adăugat el.

Aceste informaţii au fost difuzate la acea vreme de media online Mediapart, potrivit căreia un spion al GRU, serviciul rus de informaţii militare, a recrutat o „cârtiţă” în cabinetul lui Jean-Yves Le Drian când era ministru al apărării sub preşedinţia lui François Hollande.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “SPIONAJ la nivel înalt făcut de Putin: Rusia a infiltrat un agent GRU în cabinetul ministrului francez al Apărării

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *