Specialiștii INSEMEX Petroșani au ajuns la spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Rezultatul anchetei va fi publicat în… 2022

O echipă a INSEMEX Petroşani va face o expertiză în cazul incendiului izbucnit, vineri, la Secţia ATI de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa şi soldat cu moartea a şapte persoane. Duminică începe cercetarea la faţa locului, dar rezultatul final va fi cunoscut abia anul viitor, întrucât procedura este una minuţioasă.

George Găman, directorul general al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) Petroşani, a declarat, duminică, la Digi 24, că o echipa formată din 8 specialişti în diferite domenii de competenţă va face ancheta la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, unde şapte oameni au murit în urma unui incendiu izbucnit la Secţia ATI. El a explicat că duminică începe cercetarea la faţa locului, împreună cu organele de cercetare penală – Poliţie, Parchet, ITM.

Fiecare eveniment are propriul specific, propria amprentă, nu se aseamănă una cu celălalte, dar avem elaborată o procedură după care mergem, o procedură generală, care în linii mari prevede planificarea în comun cu celelalte echipe de cercetare, delimitarea competenţelor în ceea ce priveşte accesul în perimetrul zonei şi se urmăreşte prelevarea de probe şi observaţii în zone de interes relevante, cum ar fi locul apariţiei potenţialei surse, locul apariţiei posibilelor scurgeri de gaze, în acest caz oxigen comprimat, locul apariţiei focarului iniţial, traseele de conducte tehnologice – în cazul nostru oxigenul, trasee de cabluri, amplasarea consumatorilor electrici, branşamentele consumatorilor şi modul de realizare, după care se ridică probele considerate relevante, se ridică de către Poliţia criminalistă şi se trimit la INSEMEX în vederea expertizării în cadrul Institutului„, a detaliat Găman.

Potrivit surse citate, ancheta la faţa locului ar putea dura circa două zile, dar rezultatele anchetei vor fi făcute publice doar anul viitor, întrucât trebuie realizate mai multe testări şi examinări minuţioase. În urma incendiului de la Secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, şapte persoane şi-au pierdut viaţa: cinci pe loc, iar alte două la spitalele unde au fost transferate.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *