Spațiul public, tot mai des folosit pentru petreceri: nunți, botezuri, aniversări. Poliția locală le „dăruiește“ câte o amendă

Polițiștii locali din Constanța au luat la pas miercuri, 26 septembrie, zonele Tomis 3, Peninsulă, Centru, Sala Sportului, Km 4, Km 5, Gară, Far, Capitol, Delfinariu, Abator,  Km 4-5, Griviței, Casa de Cultură, Coiciu, Poarta 6, Faleză Nord și Palazu Mare, unde, în urma verificărilor, au aplicat 182 sancțiuni contravenționale în cuantum total de  28.605 lei.

Cele mai multe amenzi, 60 au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, în special pentru opriri ori staționări neregulamentare pe arterele intens circulate din municipiul Constanța. Alte amenzi au fost date pentru încălcarea H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța: 46 fapte antisociale legate de menținerea curățeniei; Legii nr. 92/2007 a serviciilor de transport public local: 53 sancțiuni contravenționale aplicate persoanelor care nu dețineau titlu de călătorie valabil; HCL nr. 427/2017 privind organizarea și funcționarea activităților comerciale și a serviciilor de piață: 6 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției; Legii nr. 50/1991 republicată și modificată privind autorizarea executării lucrărilor de construcție – un proces verbal de constatare și sancționare a contravenției și dispuse măsuri complementare de: oprire a lucrărilor nelegal executate, obținerea autorizației de construire în termen de 90 de zile, în caz contrar desființarea lucrărilor executate nelegal și aducerea terenului la starea inițială; Legii nr.61/1991- privind ordinea şi liniștea publică: 9 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției.

Spre exemplu, o persoană a fost sancționată contravențional cu suma de 400 de lei pentru organizarea unui botez, ce era în desfășurare la o locație situată pe strada Tudor Vladimirescu. Aceasta amplasase pe trotuar mese și scaune îngreunând traficul pietonal. În acest caz s-a dispus măsura întreruperii activității ilicite și reasigurarea stării de curățenie de către participanți.

CITEȘTE ȘI:

Răscolirea gunoiului din containere, job de zi cu zi? Polițiștii locali au aplicat mai multe sancțiuni pentru scormonitul prin deșeuri

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *