Spătaru (Economie): „Vom investi 200 de milioane de lei în industria de apărare, inclusiv într-o fabrică de pulberi”

Florin Spătaru, ministrul Economiei, anunţă că vor fi investite 200 de milioane de lei în industria de apărare şi, printre altele, va fi construită o fabrică de pulberi de la zero.

Tradiţia României în industria de apărare reprezintă un atu pentru repornirea motoarelor acestui sector economic. Am fost, astăzi, într-o vizită de lucru, în judeţul Braşov, la Pirochim Victoria şi la Fabrica de Pulberi Făgăraş, unde am discutat cu directorii acestor societăţii despre planul investiţional şi despre beneficiile aduse comunităţii o dată cu revitalizarea industriei în zonă”, a declarat ministrul Economiei, Florin Spătaru, la o conferinţa de presă susţinută vineri, la Braşov.

Ministerul Economiei a bugetat pentru 2022 o sumă record pentru industria de apărare. Doar în industria de apărare din judeţul Braşov au fost alocate fonduri de 118.635.000 de lei, a afirmat oficialul. „Printre altele, construcţia unei fabrici de pulberi de la zero este una dintre investiţiile prioritare pe care le vizez ca ministru al Economiei. Această investiţie va asigura 300 de locuri de muncă esenţiale pentru dezvoltarea comunităţii locale. Este necesar un plan de investiţii solid şi integrat care să vizeze întregul lanţ valoric. Deşi nu va fi uşor, am încredere că, în viitorul apropiat, putem face paşi importanţi către o industrie de apărare românească competitivă şi profitabilă”, a spus ministrul Economiei.

Ministrul a precizat că programul de investiţii va viza retehnologizarea acestor societăţi, astfel încât produsele livrate să corespundă nevoilor partenerilor comerciali. „Repornirea motoarelor industriei înseamnă profit pentru economia românească pe viitor. În plus, un plan pe termen lung integrat va presupune specializarea şi atragerea de forţă de muncă tânăr, în acest domeniu. Industria de apărare a fost de multe ori un sector lăsat în eşalonul doi. Trebuie să poziţionam industria de apărare acolo unde îi este locul: ca industrie strategică”, a concluzionat ministrul Spătaru.

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a făcut, joi şi vineri, vizite de lucru în judeţul Braşov, la companiile din industria de apărare din zonă: IAR S.A., Tohan Zărneşti, Pirochim Victoria şi la Fabrica de Pulberi Făgaraş. Totodată, ministrul a avut discuţii cu reprezentanţii Airbus Romania, cu conducerea societăţilor Metrom şi Carfil, precum şi cu autorităţile locale şi reprezentanţii sindicatelor din industria de apărare din teritoriu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *