Spărgător de locuințe, prins în casă de proprietar și… ELIBERAT de „cățeii lui Dancu”! „A sunat de PATRU ori la 112 și nu a venit nimeni. L-au dus legat la Poliție și sediul era gol!”

Trăim (iar) vremuri în care Poliția Română este în prim plan, din cauza incompetenței sau a lipsei de interes din partea celor care trebuie să asigure ordinea și siguranța publică. Se vorbește din nou de corupție, se solicită demisii și se arată cu degetul spre cei responsabili. După tragedia de la Caracal și tentativa de viol de duminică seară din municipiul Constanța, încep să apară tot mai multe exemple de erori grave de procedură ale șefilor de Poliție.

CITEȘTE ȘI:

La Constanța este, evident, vorba de inspectorul-șef al IPJ, Constantin Dancu. Rămas ca prin minune fără steaua de chestor pe care și-o dorea cu ardoare și pe care nu o merita, acum Dancu își face cărțile pentru a fi numit secretar de stat în MAI. Nu punem sub semnul întrebării ambițiile omenești, care sunt probabil firești, dar se impune întrebarea: funcțiile mari sunt preluate de cei care le merită?

Să vedem dacă Constantin Dancu este un manager de Poliție model.

A prins hoțul în casă. A sunat degeaba două ore la 112. L-au dus la Poliție și l-au… eliberat!

În urmă cu două luni, în localitatea constănțeană Cumpăna, un proprietar a avut de-a face cu ceva incredibil: hoțul își făcea de cap, la el în casă! Ceea ce urmează, însă, după acest moment, este strigător la cer:

„Un cetățean l-a prins pe unul în casă, la furat, în mijlocul nopții. L-a legat și a sunat la 112 de vreo trei ori. De fiecare dată i s-a spus că va veni un echipaj, dar nu a venit nimeni. Omul a așteptat două ore… A sunat un prieten care a venit să îl ajute. L-au băgat în mașină pe hoț și l-au dus la postul de Poliție. Acolo nu era nimeni și a mai sunat încă o dată la 112. Nici de data asta nu a venit nimeni! Așa că… ce era să facă? I-au dat drumul…”, a spus un ofițer din cadrul IPJ Constanța, pentru TOMIS NEWS.

Concurs măsluit pentru ca cățelul lui Dancu să ajungă șef de post la Cumpăna!

marius albu
Marius Albu, șeful postului de Poliție Cumpăna

Șeful postului de Poliție Cumpăna este Marius Albu. Toată cariera lui profesională a fost la caziere, deci muncă de birou. Pentru funcția de șef al Poliției Cumpăna a fost organizat un concurs, în noiembrie 2018. Conform unor ordine interne, candidații trebuiau, printre altele, să aibă experiență de poliție judiciară de minim cinci ani. Ce s-a întâmplat?

„În cazul Albu s-a scos această condiție la concurs, pentru că el nu a avut niciodată calitatea asta… A mai participat un fost șef de la Cumpăna, profesionist, dar în fața măsluirii nu a mai avut nici o șansă”, ne-a mai spus sursa din cadrul IPJ Constanța.

concurs cumpana

Se impune și întrebarea: de ce măsluirea concursului?

„Albu este cumnat cu șeful de la caziere Maricel Ciubotariu, care este „cățelul” lui Dancu. Un băiat din comisia de examen a spus după ce s-a terminat măgăria că nu era normal să se procedeze așa, dar nu a avut ce face, pentru că așa le-a zis Dancu să facă…”, a mai spus ofițerul din IPJ Constanța, pentru TOMIS NEWS.

Revenind la cazul spărgătorului de locuințe, același ofițer din IPJ ne-a explicat și de ce nu era nimeni în sediul Poliției.

„Marius Albu nu stă niciodată singur la post. Pentru că îi este frică. De exemplu, când îi vine rândul să fie de serviciu mai ține un polițist cu el. Dosarele care i-au revenit lui să le soluționeze le-a repartizat celorlalți, crescând astfel volumul de muncă… Albu nu face absolut nimic!”, a mai spus sursa din IPJ, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.