Spread the love

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu lovește din nou. Parlamentarul social-democrat, cunoscut drept și „deputatul mitralieră“, a înaintat un nou proiect de lege care vizează, evident, legile Justiției. Concret, deputatul propune eliminarea unei sintagme din legislație care se referă la beneficiarul unei acţiuni, precizând că ar trebui să fie incriminate doar dacă faptele de corupție sunt făcute „pentru sine”, nu și „pentru altul”.

CITEȘTE ȘI:

Aleșii locali, trai pe vătrai! Primarii și viceprimarii pot exercita funcții în alte domenii. Decizia fost luată în Parlament la inițiativa „deputatului-mitralieră“, „Rambo” Rădulescu

Inițiativa legislativă propune modificarea Legii 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție, astfel încât sintagma „Sunt pedepsite cu închisoarea de la 1 la 5 ani următoarele fapte, dacă sunt săvârșite în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite” să fie înlocuită cu „Sunt pedepsite cu închisoarea de la 1 la 5 ani următoarele fapte, dacă sunt săvârșite în scopul obținerii pentru sine de bani, bunuri ori alte foloase materiale necuvenite”. În prezent, proiectul se află la Camera Deputaților, după ce la finele lunii mai a fost adoptat de Senat.

Deși nu apare printre inițiatori, deputatul Rădulescu este cel care semnează motivarea în care se spune că sintagma „pentru sine sau pentru altul“ a urmărit, în concepția legiuitorului, evitarea situației în care autorul faptei, deși comite o infracțiune, ar putea să invoce, în apărarea să, faptul că nu este beneficiarul foloaselor rezultate, în fapt, o asemenea abordare nu are legătură cu realitatea: „Astfel, este absurd să presupunem faptul că o persoană comite o asemenea infracțiune fără nici un fel de interes ori beneficiu personal, doar pentru a aduce foloase necuvenite unei terțe persoane”, mai motivează Rădulescu.

CITEȘTE ȘI:

„Deputatul-mitralieră“ lovește din nou! PSD-istul „Rambo” Rădulescu vrea eliminarea interdicției de a fi fondatori ai societăților comerciale persoanele condamnate pentru infracțiunea de corupție

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *