Sorin Oprescu a FUGIT din țară, acum două săptămâni. S-ar afla în Austria (UPDATE)

UPDATE

Sorin Oprescu a fost dat în urmărire generală de Poliția Română, după ce polițiștii care au vrut să-l ducă la penitenciar nu au reușit să dea de el la adresa de domiciliu. Sorin Oprescu ar fi ajuns la Atena, în Grecia, iar de acolo ar fi zburat către o destinație exotică. Se presupune că acesta ori a luat drumul Americii de Sud, în Brazilia sau Costa Rica, sau într-o zonă din Africa. De altfel, structurile de poliție europene și internaționale, din care și România face parte, au dat o circulară în țări din toată lumea pentru ca fostul primar să fie depistat.

Fostul director din Primăria București, Popa Bogdan Cornel, condamnat definitiv, vineri, la 11 ani și 6 luni de închisoare în dosarul în care fostul primar general a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare, a fost dat și el în urmărire europeană. În urma deciziei instanței, Serviciul Investigații Criminale din Poliția Capitalei a pus în aplicare un mandat privind condamnarea la pedeapsa cu închisoarea de 11 ani și 6 luni, emis pe numele lui Bogdan Cornel Popa, fost director în cadrul Primăriei București. Bărbatul nu a fost găsit la domiciliu sau la adresele cunoscute, fapt pentru care a fost dispusă punerea în urmărire, fiind emis și mandat european de arestare.

Primarul Sorin Oprescu avea o „relaţie atipic de apropiată” cu directorul Administraţiei Cimitirelor, Bogdan Cornel Popa, spun anchetatorii, care arată că edilul îl lua cu el pe Popa la recepţii la care acesta nu avea acces, la Cotroceni, la ambasade sau în vizite oficiale în străinătate, au declarat, la momentul anchetei, surse judiciare.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Medicul Sorin Oprescu a fugit din țară de acum două săptămâni. Acesta a ieșit din țară prin Vama Giurgiu, acum două săptămâni. Oprescu s-ar afla în Austria, unde locuiește fiul său, însă e greu de crezut că acesta s-ar ascunde acolo unde se știe că poate fi găsit.

Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei, a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare. Curtea de Apel București a fixat pentru vineri, 13 mai, termenul pentru pronunțarea deciziei finale în dosarul în care fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost condamnat în primă instanță la 5 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, pentru luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.

Sorin Oprescu a fost dat în urmărire generală de Poliția Română.

urmarire

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.