Sorin Grindeanu: „PSD a pregătit programul de guvernare”

Birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au decis, joi, ca moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi intitulată „Guvernul PNL de la pandemie la pande-mită generalizată” să fie dezbătută şi votată în ultima zi a sesiunii extraordinare, pe 31 august, de la ora 14:00.

PSD, ALDE, PRO România și PPU-SL votează moțiunea de cenzură împotriva Guvernului PNL. Parlamentarii PMP au decis să nu participe la votul pe moțiunea de cenzură. UDMR va stabili cum va proceda în ziua votului. USR nu susține moțiunea de cenzură. Parlamentarii UDMR se țin tare, iar deputatul de Constanța al Uniunii, István-János Antal, ne-a precizat că decizia va fi luată cu câteva minute înaintea votului.

Între timp, PSD-iștii sunt convinși că, mâine, moțiunea de cenzură va fi adoptată și, în acest sens, au pregătit… programul de guvernare. Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a explicat că PSD și-a elaborat programul de guvenare, iar acesta se va afla pe masa parlamentarilor, înaintea moțiunii de cenzură. Grindeanu a explicat că PSD urmărește să rezolve rapid toate neajunsurile guvernării PNL.

„Suntem pregătiți să luăm măsuri rapide și de aceea voi pune accent pe ceea ce putem face în următoarele 4 luni. Bineînțeles, programul de guvernare al PSD este pe un ciclu de 4 ani. Mâine, toți parlamentarii vor avea pe masă un exemplar al programului de guvernare al PSD. Am făcut în ultimele luni zeci de focus grupuri pentru a a afla ceea ce își doresc românii. Principala concluzie: românii s-au săturat de obiective grandioase și care nu se pot realiza. Românii își doresc obiective, chiar mai mici, dar care se pot realiza în termen scurt. (…) Am construit acest program de guvernare pentru a acoperi o serie de obiective prioritare: gestionarea profesionistă a crizei sanitare, redeschiderea școlilor în bune condiții, creșterea veniturilor cetățenilor. Ne vom concentra pe ceea ce acest guvern a omis cu inconștiență criminală: o testare pe scară largă a populației. Introducem decontarea totală a celor suspecți de coronavirus și decontarea parțială a testelor făcute individual. Asta vom face încă din luna septembrie”, a spus Grindeanu, care a arătat că cele trei mari priorități ale PSD sunt Educația, Sănătatea și Economia.

Grindeanu, ales în funcția de prim-vicepreședinte al PSD, a anunțat că va demisiona, în luna septembrie, de la șefia ANCOM. El a explicat că are la dispoziție 90 de zile să aleagă între cele 2 funcții și o alege pe cea din PSD.

Dacă 233 de parlamentari votează „pentru” la moțiunea de cenzură, Guvernul este demis.

Guvernul a sesizat la CCR un conflict juridic de natură constituţională între Executiv şi Parlament din cauza depunerii moţiunii de cenzură în perioada vacanţei parlamentare. Părţile implicate în conflict trebuie să transmită până la 1 septembrie punctele de vedere, urmând ca CCR să stabilească o zi pentru şedinţa în care vor fi susţinute opiniile.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *