Spread the love

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat miercuri faptul că sunt şanse de 50% să candideze la şefia partidului la Congresul de luna viitoare, iar în cazul în care va intra în cursă va trece în proiectul său politic „o reuniune şi o închegare a forţelor de stânga”, iar partidele pe care le vede în această alianţă alături de PSD sunt PRO România şi ALDE.

CITEȘTE ȘI:

În ciuda faptului că Ciolacu pare în momentul de față marele favorit, acesta a avut o serie de discuții contondente cu o serie de baroni din interiorul PSD, care dau semne de… reorientare. Acest grup negociază cu Sorin Grindeanu, fost premier, în prezent fiind președinte al ANCOM.

Grindeanu ar vrea să revină în PSD, însă, evident, are nevoie de garanții. Grupul care îl susține pe Sorin Grindeanu nu este foarte puternic la acest moment, dar ideea câștigă tot mai mulți adepți.

Grindeanu a participat joi la Conferinţa de alegeri a PSD Olt, fiind prezent în prezidiu alături de Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu. Stănescu a anunţat că nu mai candidează, singurul candidat pentru funcţia de preşedinte fiind Marius Oprescu. Fostul premier a susţinut un discurs în faţa social-democraţilor din Olt, făcând apel la o opoziţie profesionistă la PNL şi la o reformă internă a PSD.

O să spun câteva lucruri care o să producă vociferări. Nu pot să mă excludă, că sunt deja exclus. Resursa umană în ultimii ani a fost proastă. Nu am fost partidul de profesionişti care atunci când vin la guvernare ştiu ce au de făcut. Dar acest lucru se poate redobândi. (…) Figurile uzate ale PSD trebuie să facă un pas în spate. Voi, cei care ştiţi să aduceţi voturi pentru PSD trebuie să faceţi un pas în faţă fără niciun fel de frică. Dacă PSD nu face aceste lucruri începem să devenim din ce în tot ce mai irelevanţi”, a spus Grindeanu.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *