Sorin Grindeanu, a doua propunere a PSD pentru funcția de premier. Dragnea: „Sevil Shhaideh este amenințată cu moartea! Vinovații vor da socoteală!”

După câteva zile de tensiune politică, social-democrații au lăsat tonul mai moale și au apelat la varianta celei de-a doua nominalizări pentru postul de prim-ministru, în persoana lui Sorin Grindeanu. Prima propunere, constănțeanca Sevil Shhaideh, a fost respinsă zilele trecute de președintele Klaus Iohannis.

Miercuri, la finalul ședinței Comitetului Executiv Național, președintele PSD, Liviu Dragnea, a revenit la gânduri mai bune și l-a nominalizat pe Sorin Grindeanu.

Dragnea: „Sevil Shhaideh este amenințată cu moartea!”

„A fost un curent în ultimele zile, mii de mesaje primite, în care ne cereau să trecem la suspendarea președintelui. Avem o forță puternică, care este reprezentată de majoritatea în Parlament, pentru că puterea legitimă acolo este! În același timp, nu sunt iresponsabil să folosim această forță politică în a face rău sau în a tulbura foarte mult această țară și viețile românilor. Putem începe suspendarea chiar de mâine! Am discutat despre ceea ce e de făcut: suspendare, aceeași propunere sau altă propunere, aici două variante: varianta cu doamna Sevil Shhaideh! Eu asta am avut în minte până azi-noapte, când am avut o discuție cu doamna Shhaideh, care mi-a spus că a început să primească mesaje de amenințare cu moartea… și ea și soțul ei și copiii! Se află în situația în care nu poate să iasă din casă! E un foarte bun român și care a muncit pentru această țară foarte mult! Nu mai poate merge înainte în acest război pe care nu îl poate duce! (…) Cei care au declanșat și au întreținut această campanie trebuie să dea socoteală și o vor da! Nu mai putem menține propunerea inițială, cu toate că îmi pare rău! (…) A doua propunere a fost să fiu eu, numai că eu am spus că nu vreau să obțin o funcție forțând o lege de care toată lumea spune că este neconstituțională și nedreaptă. Așa că a trebuit să găsim o soluție, un coleg care este loial programului de guvernare și partidului. (…) Decizia mea susținută de colegii mei a fost că alegem bunăstarea pentru români, mai mulți bani în buzunarele lor, libertatea de a vorbi, de a gândi, de a spera că dacă nu fură nu îi ia nimeni nimic din casă, dreptul de a avea un sistem de sănătate bun, de educație, dreptul de a se hrăni din pământul nostru și am ales asta acum! (…) În aceste condiții, am propus colegilor mei, după ce m-am consultat cu domnul Tăriceanu și a fost de acord, ca propunerea noastră să fie domnul Sorin Grindeanu”, a spus președintele PSD, Liviu Dragnea.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Sorin Grindeanu a fost propus în 2014 la Ministerul Comunicaţiilor. Are 43 de ani și a fost viceprimar la Timișoarei.

„Nu e agent Hezbollah. Poate se descoperă că e agent KGB, că a omorât pe cineva! Eu sper ca această propunere să fie luată în serios. L-am rugat pe domnul Tăriceanu să trimitem împreună oficial președintelui această adresă”, a mai spus Liviu Dragnea.

Sorin Grindeanu s-a născut în 5 decembrie 1973, la Caransebeş, este absolvent al Universităţii de Vest Timişoara, Facultatea de Matematică, Secţia Informatică (1992 – 1997), apoi, timp de un an, a urmat studii aprofundate, specializarea Baze de Date, Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Matematică, Secţia înformatică.

„Le mulțumesc colegilor mei pentru votul de azi din CEx, e o mare responsabilitate, nu doar a votului pe care l-am primit azi, ci a votului românilor pentru un program de guvernare pe care trebuie să îl punem în practică. Am avut o rugăminte în fața colegilor, față de președintele partidului, de a-mi fi alături, fiind cel care a coordonat echipa și care a făcut acest program de guvernare pentru a ajuta la implementarea acestuia. E un program foarte clar, pe etape, complicat, complex, care se referă la aproape toate aspectele vieții noastre”, a spus Sorin Grindeanu.

Întrebat ce va face dacă Klaus Iohannis va respinge și această propunere, Dragnea a precizat că „nu mai avem altă variantă”.

„Eu sper că nu va refuza! Am spus că facem un ultim demers pentru a evita o criză politică și nu vreau să inițiez un război politic, cu teatrul de război fiind România. Deja cursul de schimb e pe un drum pe care nu ni-l dorim. Dacă nici acest gest cinstit din partea noastră nu va fi luat în seamă și va refuza și această propunere, cred că nu mai avem altă variantă”, a spus Liviu Dragnea.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *