SONDAJ IRES: USR-PLUS, în CĂDERE liberă – Barna și Cioloș ar lua doar jumătate din voturile obținute acum doi ani, la europarlamentare

Potrivit unui sondaj IRES, PSD ar fi partidul câștigător, cu 36% din voturile exprimate de români, dacă duminică ar urma să aibă loc alegeri parlamentare. Pe locul doi, cu 28% din voturi, se situează PNL, urmat de AUR cu 14%. Pe locul patru, după cum reiese din sondaj, se află Alianţa USR PLUS, cu 11% din voturi, iar pe locurile 5 şi 6, în această ordine, PRO România şi UDMR, cu câte 3%. Față de alegerile europarlamentare din 2019, când a obținut 22,4% din voturi, procentele USR s-au redus practic la jumătate, deși acum ar beneficia și de voturile aduse de PLUS.

Sondajul vine în contextul în care, pe 27 iunie, vor avea loc alegeri parțiale în 30 de orașe și comune din România. În urmă cu două săptămâni, a fost adoptată hotărârea de Guvern pentru aprobarea calendarului acţiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor locale parţiale.

Conform prevederilor hotărârii, perioada electorală a început în data de 23 mai 2021.Candidaturile vor putea fi depuse până cel mai târziu la data de 7 iunie 2021, iar campania electorală va începe în data de 12 iunie 2021.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.