Sondaj IRES: 88% din români cred că țara merge într-o DIRECȚIE GREȘITĂ – 31% zic că vor premier de la PSD

Doar 11% dintre români cred că ţara merge într-o direcţie bună, în timp ce 88% consideră că direcţia este greşită, arată un sondaj realizat de IRES, potrivit căruia 31% dintre cei chestionaţi cred că PSD ar trebui să dea premierul, 19% consideră că acest drept revine PNL, iar un sfert dintre ei nu ştiu sau nu răspund.

Am 30 de ani de când fac sondaje şi nu am văzut niciodată o asemenea cifră. În ultimii ani, în cea mai mare criză, aveam cam 25% din oameni care spuneau că direcţia e bună. Restul spuneau că direcţia e proastă. Acum vedem că doar 11% spun că direcţia este bună. E cu adevărat o criză politică. N-am mai văzut aşa ceva”, a explicat sociologul Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, în emisiunea Insider politic difuzată duminică, de la ora 11:00, de Prima TV.

În acelaşi timp, 60% dintre români cred că demiterea guvernului condus de Florin Cîţu prin moţiune de cenzură e un lucru bun. Doar 30% sunt de părere că e un lucru rău. Surprinzător, din procentul de 60% care consideră demiterea lui Florin Cîţu un lucru bun, 32% reprezintă electorat PNL, partid care îl susţine în continuare pe Florin Cîţu pentru Palatul Victoria. Cât despre partidul care ar trebui să dea viitorul prim-ministru, pe primul loc se află PSD, cu 31%, urmat de PNL, cu 19%. AUR (9%) devansează USR (8%), iar 6% susţin varianta premierului tehnocrat.

Nucleul dur al PSD este în acest moment de 31%. La acest procent se adaugă si votanţii conjuncturali”, spune Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD. Sondajul a fost realizat pe un eşantion simplu, aleatoriu, de 994 de repondenţi de peste 18 ani, în perioada 6-7 octombrie, prin metoda CATI, eroarea maximă tolerată fiind +/-3,1%.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

3 comentarii la „Sondaj IRES: 88% din români cred că țara merge într-o DIRECȚIE GREȘITĂ – 31% zic că vor premier de la PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *