SONDAJ INSCOP Românii, apel disperat pentru clasa politică: Aproape două treimi cred că situația generală este mai REA ca acum 30 de ani

Politologul Remus Ștefureac, director al INSCOP Research, într-o postare pe pagina personală de Facebook, scoate la iveală un apel disperat la responsabilitate adresat clasei politice de populația României. „Datele sociologice surprind un pesimism cronic teribil al populației României în care prezentul este perceput ca fiind mult mai rău decât trecutul din urmă cu 30 de ani, iar viitorul de peste 30 de ani este perceput drept mai rău decât prezentul”, subliniază Remus Ștefureac.

Directorul INSCOP Research a publicat și două grafice care arată cât de gravă este lipsa de încredere a romanilor: aproape două treimi dintre români (63%) sunt de părere, din amintirile personale sau din poveștile împărtășite generației tinere, că situația generală din Romania este mai rea acum decât în urmă cu 30 de ani iar aproape jumătate dintre romani (45%) sunt într-o groapă depresivă atât de adâncă încât cred că peste 30 de ani, în 2050, situația țării va fi chiar mai rea decât cea din prezent. Spre comparație, în 2014, într-un sondaj Barometru „Adevărul despre România”, doar 12% spuneau că viața va fi mai rea peste 25 de ani, și doar 40% că viața atunci era mai rea decât înainte de 1989. Detalii AICI!

1 1
2 2

Facem precizarea că datele sociologice din cele două grafice fac parte dintr-un sondaj INSCOP Research sprijinit de STRATEGIC Thinking Group și au fost culese telefonic, între 2 si 5 septembrie 2021 pe un eșantion de 854 respondenți.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *