Spread the love

Un sondaj de opinie solicitat de PRO România a fost realizat de INSCOP Research. Datele au fost culese în perioada 15 – 20 mai 2020, metoda de cercetare fiind prin intermediul unui chestionar. Astfel, potrivit sondajului INSCOP, la întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare cu candidații cărui partid/alianțe ați vota?”, rezultatele sunt următoarele:

Reținem astfel că UDMR, ALDE și PMP nu ar trece pragul necesar de 5%.

PRO România a comandat sondajul pentru a vedea percepția privind impozitarea progresivă a tuturor veniturilor și renunțarea la cota unică de impozitare, propunere mai veche a partidului. Astfel, 22,5% dintre respondenți consideră că măsura ar fi foarte bună, iar 44,1% că ar fi bună. 13,2% consideră măsura ca fiind foarte proastă. De asemenea, PRO România mai propune creșterea impozitării pe proprietăți și pe câștigurile de capital și reducerea impozitării muncii, iar aici 46,8% au considerat că măsura este bună, 11,8% foarte bună, în timp ce 18% consideră măsura ca fiind proastă, iar 13,2% foarte proastă.

Datele INSCOP au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului multistadial stratificat fiind de 1132 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.9%, la un grad de încredere de 95%.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *