SONDAJ Furtună în „pahar cu apă” la Congresul PNL, din partea lui Cîțu: Susținere de… 17%! Orban: PESTE 40%…

Potrivit unui sondaj realizat de Avangarde în perioada 20-30 mai, 40% dintre votanții Partidului Național liberal (PNL) cred că Ludovic Orban ar fi mai potrivit să conducă partidul și în perioada următoare, în timp ce 28% cred că edilul Clujului, Emil Boc, ar trebui să preia conducerea formațiunii politice. Interesant este faptul că, potrivit sondajului Avangarde, doar 17% dintre votanții PNL cred că premierul Florin Cîțu trebuie să conducă PNL, după Congresul din toamnă, la doar 5 procente de Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL situându-se pe locul 4 în clasamentul favoriților să preia conducerea formațiunii politice (12%).

avangarde1

Sondajul Avangarde a fost realizat în perioada 20 – 30 mai, pe un eșantion de 915 de subiecți, intervievați prin metoda CATI (interviuri telefonice). Sondajul are o marjă de eroare de 3, 2% pentru un nivel de încredere de 95%. Amintim că premierul Florin Cîțu și-a anunțat, duminică, candidatura la șefia PNL, cu o oră înainte de ședința Consiliului Național, într-o conferință de presă la sediul PNL din Modrogan, la câteva săptămâni după ce actualul lider al partidului, Ludovic Orban, a anunțat că intră în cursa pentru un nou mandat.

Principalele puncte pe ordinea de zi a Consiliului Național au fost stabilirea procedurilor de alegeri în partid, stabilirea datei congresului şi convocarea acestuia. În perioada 1 iulie – 10 august vor avea loc conferinţele judeţene de alegeri, conferinţe la care se vor alege conducerile judeţene ale PNL. După alegerile din teriotoriu, până pe 25 septembrie este prevăzută o perioadă de 45 de zile, conform statului, pentru campania internă pentru Congres.

Comisia care se va ocupa de organizarea Congresului PNL va fi condusă de Theodor Stolojan, iar din echipă fac parte atât susținătorii lui Ludovic Orban cât și cei ai premierului Cîțu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *