SONDAJ CURS: Românii par să aibă cea mai mare încredere în… Ciolacu, PSD și Biserică

În cel mai recent sondaj realizat de CURS, românii par să aibă cea mai mare încredere în Marcel Ciolacu, PSD și Biserică. La polul opus se află Florin Cîțu, Parlamentul României și PPU-SL, cărora românii nu le dau prea multe șanse. Potrivit sondajului CURS, 79% dintre respondenți sunt de părere că, în România, lucrurile merg într-o direcție greșită. Totodată, în sondajul realizat de CURS  în urmă cu câteva zile, primele locuri în topul încrederii în politicieni sunt ocupate în ordine de Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, Klaus Iohannis, George Simion și Cristian Diaconescu. La polul opus se situează Ludovic Orban, Kelemen Hunor și Florin Cîțu. De precizat că Marcel Ciolacu, politicianul în care românii au cea mai mare încredere, are doar 27%, semn că românii nu mai au încredere foarte mare în clasa politică.

sondaj curs romanii au cea mai mare incredere in marcel ciolacu psd si biserica 741856

De asemenea, dacă astăzi ar avea loc alegerile parlamentare, 38% dintre respondenți ar vota cu PSD, 19% cu PNL și 13% cu AUR. Pe ultimul loc se situează PPU-SL, potrivit cifrelor obținute de Antena 3

sondaj curs romanii au cea mai mare incredere in marcel ciolacu psd si biserica 741859

În topul instituțiilor cu cea mai mare credibilitate în fața românilor, pe primul loc se situează biserica (64%), urmată de armată (63%) și pompieri (61%). Codaș în clasament este Parlamentul României. Doar 10% din respondenți au încredere în această instituție.

sondaj curs romanii au cea mai mare incredere in marcel ciolacu psd si biserica 741858

Majoritatea românilor (71%) sunt extrem de îngrijorați de creșterea prețurilor la alimente. 59% dintre respondenți spun că sunt îngrijorați de crșterea prețurilor la electricitate, 53% de crșterea prețurilor la gaze și 43% de tulpina Omicron a COVID-19. Doar 38% dintre românii care au răspuns sondajului CURS sunt îngrijorați de situația politică.

Cel mai important obiectiv al noului Guvern care ar trebui rezolvat cu prioritate este, în proporție de 54%, creșterea pensiilor, alocațiilor și salariilor.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.