SONDAJ CURS: Românii au RETICENȚE cu privire la modul în care se desfășoară campania de vaccinare, dar susțin în majoritate că sunt favorabili vaccinării

Campania de vaccinare anti-Covid-19 are suișuri și coborâșuri în România și nu de puține ori scandalurile publice legate de acest proces s-au ținut lanț. În cel mai proaspăt sondaj CURS (Centrul de Sociologie Urbană și Regională) românii  susțin că sunt probleme în cadrul Campaniei de vaccinare anti-Covid-19: „Cum credeți că se desfășoară campania de vaccinare contra COVID-19?”

Românii susțin că această Campanie nu merge prea bine – 52%, că merge Mai degrabă bine 41%, iar 7% nu au o opinie sau refuză răspunsul. Întrebați însă direct „Dumneavoastră vă veți vaccina”, respondenții susțin 42% că se vor vaccina cu siguranță sau au fost deja vaccinați, 20% că cel mai probabil Da, dar mai așteaptă să vadă ce se mai întâmplă, 14 susțin că Probabil NU se vor vaccina dar nu sunt categorici în privința asta, în timp ce 8% susțin clar că Refuză vaccinarea. 13% susțin că sunt Nehotărâți.

curs1

METODOLOGIE

Universul de eşantionare: populaţia adultă rezidentă din România, în vârstă 18 ani şi peste

Volumul eşantionului: 1107 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste

Tipul eșantionului: probabilist, multistadial, stratificat

Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95%

Metoda de culegere a datelor: metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing)

Validarea eșantionului: s-a realizat pe baza ultimelor date INS

Datele sunt neponderate

Perioada de realizare: 14-17 aprilie, 2021

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.