Sondaj AVANGARDE. Coronavirusul influențează alegerile locale: Chițac, dat ca favorit la Primărie, mai mult ca niciodată

Un sondaj realizat de Avangarde la nivelul Municipiului Constanța,  în perioada 10-18 martie, când senatorul Vergil Chițac, candidat al PNL, se afla internat în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, fiind infectat cu coronavirus, arată cifre surprinzătoare.

Potrivit sondajului, la întrebarea dacă duminică ar avea loc alegeri pentru Primăria Municipiului Constanța, dvs. ce candidat ați alege, 42% dintre respondenți au indicat numele lui Vergil Chițac, urmat la o distanță de 3 procente de actualul primar al Constanței, social-democratul Decebal Făgădău.

Uimitor este faptul că Chițac a reușit rocada la vârf cu primarul în exercițiu în cel mai ostil context mediatic posibil!

Senatorul Vergil Chițac a fost primul politician român confirmat ca fiind infectat cu noul coronavirus.

Chițac fusese confirmat drept candidatul PNL de Biroul Politic Național în data de 9 martie, reuniune la care a participat o mare parte a guvernului Orban, însuși premierul și evident membrii Biroului Politic Național, toți forțați să se testeze și o parte să intre în izolare timp de 14 zile.

Sondajul AVANGARDE:

Vergil Chiţac, PNL: 42 %

Decebal Făgădău, PSD: 39 %

Stelian Ion, USR: 12 %

Mircea Titus Dobre, PRO România: 3%

Alte partide: 4 %

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.