SONDAJ Aproximativ o treime dintre bulgari consideră că regimul de la Kiev este… fascist

Şaizeci şi opt la sută dintre bulgari susţin neutralitatea în războiul Rusiei din Ucraina, potrivit unui studiu al agenţiei Estat. De asemenea, „doar 7% sprijină deschis Rusia şi 21% sprijină Ucraina”, a declarat sociologul Ivo Zhelev în cadrul postului de televiziune bulgar Nova TV, potrivit Novinite. Zhelev a subliniat că cei care sprijină regimul de la Kremlin au propriile motive, fiind în general reprezentaţi de cei cu o educaţie precară. Mai mult decât atât, „aproximativ o treime dintre participanţii la sondaj consideră că regimul de la Kiev este fascist, iar crimele civililor ucraineni sunt o insinuare a serviciilor ucrainene”, potrivit news.ro.

Potrivit lui Zhelev, „cei care susţin Rusia nu sunt agresori, au doar propriile motive. Schimbarea de acum 32 de ani a împărţit oamenii în cei prosperi şi cei străini. Oamenii cu un statut educaţional scăzut acţionează contrar opiniei majorităţii şi susţin opinii distructive, deoarece nu sunt mulţumiţi cu propriul stil de viaţă”. Mai mult decât atât, cetăţenii bulgari cu o educaţie precară consideră că „regimul anterior le este mai favorabil”, a adăugat el. Astfel, 32,9% din populaţie susţine că informaţiile sunt, în general, „părtinitoare”. „Un procent mare de oameni se informează prin intermediul bârfelor”, a mai spus Zhelev.

Sociologul bulgar a subliniat că aproximativ o treime dintre participanţii la sondaj consideră că regimul de la Kiev este fascist, iar crimele civililor ucraineni sunt o insinuare a serviciilor ucrainene.

13,1% motivează că utilizarea Rusiei a armelor nucleare este justificată în cazul în care securitatea sa este ameninţată”, a menţionat Zhelev.

Potrivit bloggerului Radoslav Bimbalov, există o victimă şi există un agresor, aşadar, este uman să iei apărarea victimei.

Am realizat că mulţi bulgari se alătură cu uşurinţă celeilalte părţi (n.r. agresor). Când te îndepărtezi de victimă şi adopţi o poziţie neutră, te apropii mai mult de postura de agresor. Acest lucru se întâmplă din motive personale sau din naivitate”, a spus el.

Bimbalov a mai specificat că există oameni în la conducerea ţării care admiră comportamentul pro-rus.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.