SONDAJ: 70% dintre părinții copiilor nevaccinați vor școală în format fizic fără să-i vaccineze

70% dintre părinții care nu sunt vaccinați și care au copii cu vîrste între 12 și 18 ani, din România, vor ca elevii să meargă fizic la școală, dar să nu îi vaccineze, arată datele unui sondaj IRES făcut după începerea școlii, în perioada 16-29 septembrie 2021. Cei nevaccinați reprezintă mai mult de jumătate din părinții chestionați (54%), potrivit studiului.

Dacă ar avea posibilitatea de a alege, 80% dintre părinții elevilor cu vârsta între 12 și 18 ani care nu sunt, până în prezent, vaccinați împotriva COVID-19 ar alege pentru copiii lor ca aceștia să nu fie imunizați: 70% ar dori ca aceștia să participe la școală în format fizic, neimunizați fiind, iar 10% ar dori pentru copiii lor neimunizați să participe la școală în format online. 17% ar alege vaccinarea copiilor lor, 16% urmând să participe fizic la cursuri, iar 1% în format online”, potrivit analizei Institului Român pentru Evaluare și Strategie.

grafic 2

Sondajul IRES a fost făcul pe un eșantion de 1.032 de părinți care au copii cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani și este reprezentativ pentru populația adultă, neinstituționalizată din România. Studiul are o eroare maximă tolerată de ± 3,1%, fiind realizat în perioada 16 – 29 septembrie 2021 prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing). 16% dintre părinții chestionați au spun că, până în prezent, copilul lor (12-18) a fost deja vaccinat împotriva COVID-19.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “SONDAJ: 70% dintre părinții copiilor nevaccinați vor școală în format fizic fără să-i vaccineze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *