SONDAJ: 1 din 3 români se consideră invincibil în fața coronavirus. Câți cunosc personal pe cineva diagnosticat pozitiv

Un român din 4 este destul de puțin, foarte puțin sau deloc îngrijorat de situația generată de pandemie și un român din 3 se arată încrezător că nu se va infecta cu noul coronavirus, arată datele unui sondaj IRES realizat în perioada 24-25 iulie și, potrivit aceluiași sondaj, 24% declară că nu sunt îngrijorați nici de posibilitatea ca un membru al familiei s-ar putea infecta cu SARS-COV-2.

Trei sferturi dintre români spun că sunt foarte și destul de îngrijorați cu privire la situația generată de pandemia de COVID – 19 în România și aproape 7 din 10 români sunt îngrijorați de posibilitatea de a se infecta ei, personal, cu coronavirus.

Potrivit studiului, 16% dintre români cunosc personal pe cineva care a fost infectat cu virusul SARS CoV-2. În luna mai, însă, la aceeași întrebare răspundeau cu ”DA” doar 1% dintre respondenți. În plus, 51% spun că în localitatea lor există sau a existat măcar un caz de infectare cu coronavirus.

Sondajul IRES mai arată că aproape un sfert (24%) dintre participanții la sondaj și-au anulat vacanța din această vară din cauza pandemiei sau au amânat-o pentru perioada când situația epidemiologică se va îmbunătăți.

Cine cu cine votează

Potrivit sondajului IRES, din cei 24% dintre respondenți care nu sunt îngrijorați de pandemie, cei mai mulți sunt bărbați și, dacă duminica viitoare ar fi alegeri locale, ar vota cu Pro România (44%), cu PSD (20%) sau cu PNL (17%). 24% declară că nu sunt îngrijorați nici de posibilitatea ca un membru al familiei s-ar putea infecta cu SARS-COV-2. Și dintre aceștia, cei mai mulți sunt bărbați și ar vota la locale cu partidul lui Ponta (49%).

Procentajul cel mai mare, 31%, îl reprezintă cei care nu se tem pentru ei că s-ar putea infecta cu noul coronavirus. În privința preferințelor electorale, 46% dintre aceștia ar vota cu Pro România, 33% cu USR-PLUS, 28% cu PSD și 26% cu PNL.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *