Soluția este… REMILITARIZAREA Poliției!

O țară întreagă asistă stupefiată și neputincioasă la ceva la care nu ne-am fi gândit că se poate întâmpla în România, o serie de crime după un tipar american, așa cum vedem în filmele de groază. Parcă numai în SUA am auzit de autostop, fete, viol, crimă, asasin dement. Astfel, ne-am găsit un nou prilej să cântăm partitura națională: sistemul e defect, Poliția, STS, 112, procuratura, nimic nu funcționează cum trebuie, deși se pompează o mulțime de bani în Servicii.

STS funcționează de minune la fraude electorale, dar nu e în stare să localizeze un amărât de telefon, de la care au plecat trei apeluri, ultimul timp de… 20 de minute! Polițiștii s-au învârtit pe străzi 19 ore (adică două ture de personal), iar procurorul…. eh, aici e treabă serioasă: propunerea USR de desființare a Secției speciale de anchetare a magistraților doar ce a rămas fără fani. Nu cred că astăzi există un cetățean care să nu considere că respectivul procuror trebuie făcut țăndări, călcat pe cap, terminat de tot cu alte cuvinte, fiind principalul responsabil pentru eșecul operațiunii de salvare a fetei.

Înțeleg că Iohannis ne spune că „se impun demisii, dar nu este suficient”. Cum să fie suficient? Avem polițiști care aud țipete de disperare, dar se uită ca fraierii la poartă! Problema nu ține de prefectură, de IPJ, nici măcar de minister, ține de organizarea în sine și prezentarea în teren și în societate. În grămada de angajamente pe care România și le-a asumat pentru traiectoria europeană, a luat o decizie înfiorător de proastă: demilitarizarea Poliției! Și pentru ca decizia să fie proastă complet, polițiștii au statut special, adică nici militari, dar nici civili! O struțo-cămilă fără noimă. Mai mult, demilitarizarea a dus și la demolarea școlilor de Poliție, care astăzi sunt niște panarame de absolvit cursuri viteză, practic orice fraier poate să ajungă polițist în câteva luni, aspect care duce la scăderea drastică a eficienței și calității personalului. Întrucât eficiența și calitatea nu au scăzut suficient de mult, fosta ministră de la Interne, după ce a plâns pe la înmormântări de polițiști, a mai luat o decizie în același registru: încadrarea din sursă externă, adică polițiștii nici vorbă să fie mai buni, ci mai mulți!

Nu vorbesc ca să mă aflu în treabă, sunt în cunoștință de cauză. Ca fiu de polițist de dinainte de demilitarizare, pot să fac o comparație: polițiștii militari nu ar fi stat ca idioții la poartă, ca să asculte cum o fată este ucisă, pentru că procurorul încă nu s-a trezit din somn sau nu și-a terminat cafeaua sau are niște treabă. Ar fi rupt garduri, poartă, pus fraier pe burtă și bătut bine cu funia udă, ca să nu rămână semne. Am asistat la o mulțime de scene în care anumiți autori (tâlhari, spărgători de locuințe, violatori etc.) nu voiau să colaboreze, dar după abordarea polițistului militar scriau singuri declarația (cu ochii umflați), după 15 minute de dialog. Astăzi, polițistul cu statut special este măscărit fără probleme de orice găinar, care beneficiază de drepturi, pe care i le asigură mafia procuror-judecător: nu reprezintă pericol public, dacă nu recunoaște înseamnă că este nevinovat, nu ai voie să te atingi de el pentru că, nu-i așa, pedofilul, să zicem, are și el sentimente și suferă ș.a.m.d.

Problema nu ține doar de dotare, ci și de abordare. Polițistul cu statut special și-a pierdut impactul în societate, respectul, imaginea și prestanța. Cât timp va dura această porcărie, cazul Caracal se va repeta. De mai multe ori. Polițiștii nu trebuie să fie doar mai mulți, ci mai buni! Așa că soluția este… REMILITARIZAREA!

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

3 comentarii la „Soluția este… REMILITARIZAREA Poliției!

 • sâmbătă, 27 iulie 2019 la 13:49
  Permalink

  Nu remilitarizarea e solutia…sau nu ar fi suficienta….Tu stii de la tata..eu stiu personal(stiu cu ce se „mananca si militaria si ..restul)..schimbarea legislatiei e solutia, astfel incat politistul sa devinacel putin ca cei „dinainte”. Ultrajul …acum…e ” pistol cu apa”…Pedepse fff mari pt.infractori(oricine ar fi ei anterior comiterii)…protejarea prin lege f. stricta a tuturor celor ce intervin la situatii/interventii de urgenta…Posibilitatea de a dispune urgent masuri cat mai drastice pt clarificarea situatiilor ce priv. comiterea de infractiuni…

  Răspunde
 • sâmbătă, 27 iulie 2019 la 13:31
  Permalink

  Ce mai mare idioțenie spusa acum . Florin eu cred ca , comunistul , din tine este la loc de cinste

  Răspunde
  • sâmbătă, 27 iulie 2019 la 15:41
   Permalink

   De ce, mă? Oare și polițistul militar bulgar tot așa gândește? Oare jandarmul militar francez, organ de cercetare penală tot așa gândește? Oare carabinierul militar italian tot organ de cercetare penală tot așa gândește?
   Nu confundați statutul militar cu caprareala unor ofițeri făcuti la apelul bocancilor in ’90 sau a unor caporali de schimb care își revărsau frustrarea asupra subofițerilor folosindu-se de regulamentele militare. Gândiți, gândiți, gândiți!

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.