Solidaritate cu Ucraina: PROTESTE în toată lumea! La Berlin au ieșit în stradă 100.000 de oameni

Noi manifestații de solidaritate cu Ucraina și împotriva invaziei declanșate de Rusia au avut loc în întreaga lume. Cel mai mare protest a avut loc la Berlin, cu peste 100.000 de participanți, relatează The Guardian.

Opriți războiul, opriți-l pe Putin” a fost sloganul afișat pe multe bannere, la Berlin.

Frank Werneke, șeful marelui sindicat Verdi, a spus că demonstrația este un semnal important de solidaritate cu poporul ucrainean. El a adăugat că demonstrația a fost împotriva lui Putin, nu a Rusiei: „Este important să spunem că Putin nu este Rusia”.

proteste ucraina2

În Praga, aproximativ 80.000 de protestatari s-au înghesuit în piața centrală. La Madrid, mii de protestatari au fluturat steaguri ucrainene. Ei aveau pancarte pe care scria „Pace”, „Oprește-te, Putin”.

La Londra, mii de manifestanți s-au adunat în Piața Trafalgar, iar mulți ruși s-au alăturat mitingului, în frunte cu liderii comunității ucrainene, susținând pancarte cu mesaje ca „Rușii nu vor război”.

proteste ucraina3

În Danemarca, aproximativ 400 de manifestanți s-au adunat în fața ambasadei Ucrainei din centrul Copenhagăi, unde mulți participanți au aprins lumânări și au depus flori pentru a-și arăta sprijinul pentru poporul ucrainean.

Manifestații au avut loc și în Coreea de Nord, în Japonia, în Italia și Australia.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *