SOLID HOUSE, băgat în corzi de Palaz: „Sunt convins că sunt ASPECTE PENALE! S-a vândut un bun al statului, ILEGAL! Este Belina 2!”

Consilierii locali municipali au adoptat pe 25 iunie proiectul de hotărâre privind raportul de evaluare care stabilește prețul de vânzare a unui teren, proprietate a municipiului Constanța, către SC SOLID HOUSE SRL.

CITEȘTE ȘI:

Tranzacția este controversată, mai ales după ce, în ședința din aprilie, președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, a anunțat că a făcut denunț la Parchetul General, întrucât „nu cred că trebuie să ne intimidăm că de-a lungul contractelor succesive de vânzare-cumpărare se află socrul procurorului general din Constanța, Gigi Valentin Ștefan!”

Este vorba de terenul+imobil din str. Pescarilor nr. 69B, despre care Claudiu Palaz nu este convins că trecerea din domeniul public al statului în domeniul privat s-a făcut în termeni legali. Astfel, dacă Palaz are dreptate, vânzarea din partea municipalității este… ilegală!

CITEȘTE ȘI:

Între timp, Palaz se mobilizează pentru următorul asediu asupra acestei tranzacții.

„Voi sesiza Instituția Prefectului Constanța ca să ceară Hotărârea de Guvern de la Dăncilă (premierul Viorica Dăncilă – n.r.)! Să vedem dacă, într-adevăr, există documentul prin care a trecut din domeniul public în domeniul privat! Dacă nu a trecut, va trebui (Prefectura – n.r.) să o atace în contencios administrativ! (…) Aștept ca (după celelalte sesizări depuse de Palaz – n.r.) instituțiile să își facă treaba! Dacă nu s-a făcut trecerea din public în privat, rămâne ca prefectul să înainteze documentația către DNA, va trebui să facă asta! Eu sunt convins că sunt aspecte penale, numai că nu vrea nimeni să le verifice! Este vândut un bun al statului, fără să se procedeze conform legii! Este un caz Belina 2!”, a spus Claudiu Palaz, pentru TOMIS NEWS.

Povestea terenului datează din 2005, când Autoritatea Navală Română, din cauza retragerii fondurilor necesare investiției, a fost nevoită să îl vândă unei societăți comerciale. SC SOLID HOUSE a cumpărat terenul în 2016 și, de atunci, avem un mare tămbălău la Constanța. Dezvoltatorul imobiliar în cauză este apropiat de șeful Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Constanța, Gigi-Valentin Ștefan.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.