Socialiștii Europeni din Constanța au organizat dezbaterea „Dialoguri Europene”: Încotro merge Uniunea Europeană? 5 căi posibile…

Pes Activists România a organizat sub deviza ”Dialoguri Europene – Viitorul Europei” o dezbatere cu prilejul aniversarii a 60 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma. Dezbaterea a avut loc sâmbătă, la sediul PSD Constanța, la ea participând senatorul Tit Brăiloiu, deputatul George Vișan, conf.univ.dr. Mariana Cojoc, directorul general al RADET, Liviu Popa, dar și profesori de istorie, reprezentanți ai sindicatelor, tineri antreprenori și studenți.

„În ultimele zile, PSD, prin structura sa europeană, PES activists România, a organizat zeci de dezbateri privind rolul României în Europa, în majoritatea județelor din țară. Am implicat decidenți naționali și locali, reprezentanți ai societății civile, sindicate și patronate într-un amplu dialog civic, tocmai pentru că trebuie să prezentăm Europei o viziune reprezentativă privind ceea ce își doresc românii. Din păcate, doar reprezentanții PSD discută cu cetățenii privind viitorul Europei înainte de a prezenta diferite puncte de vedere publice” , a declarat  europarlamentarul Victor Negrescu, coordonoatorul PES Activists România și vicepreședinte PSD la nivel național. În cadrul dezbaterii au fost discutate cele 5 scenarii ce se creionează la acest moment privind viitorul Europei. Recent în Parlamentul European președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a prezentat 5 scenarii pentru viitorul UE.

„Astăzi am sărbătorit aniversarea a 60 de ani de la semnarea tratatului de la Roma prin care a fost instituita Comunicatea Economică Europeană, moment în care au fost puse bazele Europei așa cum o stim astăzi. La initiațiva europarlamentarului Victor Negrescu am organizat dezbaterea Dialoguri Europene- Viitorul Europei. Din punctual meu de vedere singurul scenariu pentru o Europa Unită și puternică este Scenariul 5 ,mult mai mult împreună”, a declarat Chisnoiu Paul, coordonatorul interimar PES Activists Constanța.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.