Soarta nămolului de la Techirghiol, în dezbatere publică

Primăria orașului Techirghiol anunță că, miercuri, începând cu ora 11.00, la Sediul Administrativ al Grădinii Botanice, str. Lacului nr.3, va avea loc dezbaterea publică privind realizarea unui studiu complex referitor la nămolul sapropelic din Lacul Techirghiol.

Bătălia pentru nămolul de la Techirghiol, faza pe ANRM. Vișan: „Nu trebuie să fie afectat microclimatul în care se formează acest tip de nămol”

„Menționăm că această dezbatere cu specialiștii a fost solicitată de Agenția Națională pentru Resurse Minerale, urmând să participe toți factorii implicați. Prin acest studiu se intenționează determinarea la nivel științific, a datelor referitoare la rata de sedimentare, a cantităților optime care pot fi exploatate, a condițiilor specifice privind regenerarea acestuia, a modalităților prin care nămolul utilizat poate fi repus în lac și a condițiilor de calitate pe care acesta trebuie să le îndeplinească, precum și alte aspecte relevante pentru gestionarea în condiții durabile a acestei resurse minerale”, precizează reprezentații primăriei Techirghiol.

Huțucă s-a dus cu „problema nămolului” la Grindeanu: „Nu putem asista nepăsători la crearea unei alte ,,Roșia Montană’’ în Lacul Techirghiol”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*