SNPPC solicită MAI organizarea DE URGENȚĂ a concursurilor pentru trecerea a 2.000 de agenți în corpul ofițerilor de Poliție

Federația Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual din România aduce în atenție problematica deficitului major de personal, situație cu implicații negative asupra misiunilor derulate de structurile Ministerului Afacerilor Interne, în slujba cetățenilor și a statului. În prezent, la nivelul MAI, există un deficit major de personal, de cca. 20%, majoritatea în domeniile muncii operative, dar situații de acest gen sunt și în structurile de suport, care nu au încadrate ștatele cu numărul necesar de specialiști și personal contractual.

Potrivit SNPPC, cea mai gravă situație este întâlnită în mediul rural, unde există secții/posturi de poliție cu deficit care atinge și depășește 50% ori sunt încadrate doar cu un singur lucrător, fapt care conduce la ineficiența serviciului polițienesc și la suprasolicitarea personalului. Astfel, cei de la SNPPC propun:

Față de cele prezentate, pe lângă măsurile pozitive, luate recent la nivelul MAI, de organizare a unei sesiuni suplimentare, în sept-oct a.c., pentru admiterea la școlile de agenți/subofițeri, precum și de scoatere la concurs a unor posturi în cadrul Poliției Române, Poliției de Frontieră și al IGI, considerăm că se impune, în regim de urgență,  și organizarea unor concursuri de trecere a min. 2.000 de agenți în corpul ofițerilor de poliție (TCO), pentru diminuarea deficitului de ofiteri și creșterea randamentului serviciului polițienesc”, precizează reprezentanții SNPPC.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “SNPPC solicită MAI organizarea DE URGENȚĂ a concursurilor pentru trecerea a 2.000 de agenți în corpul ofițerilor de Poliție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *