SNPPC solicită DEMISIA lui Vela: „Dacă plecăm în civil, cine mai PRINDE HOȚI?”

Guvernul a aprobat în şedinţa de joi modificarea Anexei 3 la HG 782/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, începând cu data de 15 octombrie, în acord cu propunerile adoptate prin Hotărârea 47 aprobată luni în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Printre noile măsuri aplicate de Guvern se regăsește trecerea unor efective semnificative din Poliție în… civil. Decizia a fost luată după ce autoritățile au constatat că mulți oameni respectă aceste măsuri doar când în zonă sunt forțe de ordine, dar le ignoră în absența acestora. Astfel, 20% dintre polițiști vor face controale și vor aplica amenzi în civil, fără a purta uniforma. De altfel, în ședința de Guvern de aseară, Ludovic Orban i-a solicitat ministrului Afacerilor Interne, Marcel, Vela, suplimentarea numărului de polițiști pentru astfel de misiuni.

Sindicaliștii din Poliție sunt revoltați din cauza măsurii, iar președintele SNPPC, Dumitru Coarnă, i-a cerut ministrului Vela demisia:

Noi avem deficit de 30%, cine mai prinde hoți dacă pleacă 20% dintre ei în civil. E o chestie ,,a la Vela…”. Dacă ajungem să ne pândim și pentru mască, suntem josnici! Poliția nu are la dispoziție capacitatea (inclusiv sub aspect legislativ – n.n.) să facă asta. Furat de elanul electoral – după ce a ,,înfăptuit” reforma Poliției, prin așa-numita Poliție a Animalelor (idee novativă pe plan european, care nu a fost însușită însă de nicio altă structură similară din UE, dar dă bine la public) -, ministrul Vela a decis supraîncărcarea polițiștilor cu o sarcină ingrată, nedemnă de Statutul polițistului și – avem confirmarea, acum – și în afara legii! Concluzia: DEMISIA, Marcel Vela!”, a transmis Dumitru Coarnă.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.