„SMURD-ul telefonic”: 1.000 de asistenți sociali, la dispoziție pentru persoanele vulnerabile

Vicepremierul Raluca Turcan și Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, au inaugurat vineri la Baia Mare Unitatea Mobilă de Asistență Socială (UMAS), un viitor „SMURD Social” prin care vârstnicii aflați în situații vulnerabile și persoanele cu dizabilități aflate în condiții de izolare pot suna la 021/9998 (tarif normal) pentru a solicita sprijin din partea celor 1.000 de asistenți sociali angajați în proiectul cu finanțare europeană „Sprijin pentru persoanele vulnerabile în contextul epidemiei COVID-19” finanțat prin intermediul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020.

Call center-ul operat de „Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC” ca partener al Ministerului Muncii și Protecției Sociale deservește 100.000 de persoane care pot apela la 021/9998 pentru probleme de la cumpărarea medicamentelor necesare, până la întocmirea unor documente sau a unor dosare necesare interacțiunii cu diverse instituții publice.

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a subliniat importanța intervențiilor susținute din fonduri europene pentru sprijinirea incluziunii sociale: „Folosesc prilejul oferit de lansarea unui proiect social de importanță națională pentru a anunța viitorul Program Operațional de Incluziune și Demnitate Socială care va fi implementat în perioada de programare 2021-2027. Cu o alocare de 3,5 miliarde de euro, este centrat pe persoanele vulnerabile deoarece ei au cea mai mare nevoie de servicii sociale. O altă componentă este dedicată copiilor din familiile care se află risc de sărăcie”.

Proiectul, inaugurat în prezența secretarului de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului, Ionel Bogdan și a secretarului de stat din Ministerul Economiei, Daniela Nicolescu, are o alocare de 18 milioane euro și va fi implementat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale în parteneriat cu Asociația Profesională Nonguvernamentală de Asistență Socială ASSOC. Call center-ul este doar una dintre cele două acțiuni care sunt finanțate prin intermediul proiectului, cealaltă presupunând acordarea de sprijin material dar și asigurarea de materiale pentru protecție împotriva virusului SARS-COV-2. Mai multe informații despre proiectul „Sprijin pentru persoanele vulnerabile în contextul epidemiei COVID-19” și despre call center sunt disponibile AICI!

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *