Situație dură pentru tinerii care vor să își cumpere o locuință: Prețurile CRESC în ritm alert. Constanța: Valoarea medie s-a majorat cu 0,5%

În ciuda crizei economice izbucnite în urma pandemiei de COVID-19, domeniul imobiliarelor dă semne de revenire în forță în ultima perioadă de timp. Prețurile apartamentelor noi și vechi au crescut în ultima lună de vară a acestui an, spre deosebire de cele trei luni anterioare.

otrivit Indicelui Imobiliare.ro, suma medie solicitată de vânzătorii de locuințe din România s-a majorat cu 2% în august față de iulie 2021, de la 1.478 la 1.508 euro pe metru pătrat util. Astfel, cinci dintre marile orașe monitorizate constant de Imobiliare.ro au înregistrat evoluții pozitive la acest capitol, cel mai mare avans având loc în București, iar cel mai mic, în Timișoara.

Excepția de la regulă este reprezentată de Cluj-Napoca, unde pretențiile proprietarilor s-au diminuat ușor, pe fondul unei scăderi pe segmentul rezidențial nou.

În luna august, valoarea medie de listare a apartamentelor scoase la vânzare în Constanța s-a majorat cu 0,5%, de la 1.340 de euro pe metru pătrat util, la 1.347 de euro pe metru pătrat. Pretențiile vânzătorilor au crescut pe ambele segmente de piață analizate, într-o măsură asemănătoare: apartamentele vechi s-au apreciat cu 0,4% (de la 1.333 la 1.338 de euro pe metru pătrat), iar unitățile locative nou-construite, cu 0,6% (de la 1.352 la 1.360 de euro pe metru pătrat).

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *