Situația FINALĂ privind DESPĂGUBIRILE fermierilor afectați de secetă. La Constanța, cei mai mulți bani: peste 190 milioane lei

Agenția de Plăți și intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștință opiniei publice, situația rezultată în urma finalizării tuturor controalelor administrative și a plăților aferente Schemei de ajutor de stat acordat producătorilor agricoli care au înființat culturi în toamna anului 2019, afectate de seceta pedologică, pentru fiecare județ în parte.

Județul Constanța este și cel mai afectat de seceta din acest an și, prin urmare a fost alocată și cea mai mare sumă, respectiv 190,624,114 lei. De asemenea, tot din județul Constanța au venit și cele mai multe solicitări: 4.769, pentru suprafețe de peste 250,895 ha. Ca număr de solicitări, pe locul 2 se află Brăila, 2.990 de fermieri solicitând fonduri pentru suprafețe de peste 76,264 ha.

Județele Călărași și Ialomița au primit aproape 100 milioane lei (peste 97, respectiv 95 milioane lei) și Tulcea – aproape 86 milioane lei. La polul opus, cele mai puține fonduri s-au dus la Vâlcea și Sibiu (mai puțin de 2.500 lei), fiind vorba de câte o singură solicitare pentru suprafețe de 3 ha.

Suma totală alocată de Ministerul Agriculturii este de 850 milioane lei.

Sprijinul financiar a fost acordat de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, valoarea ajutorului fiind calculată în conformitate cu art. 11 alin.2 din OUG 148/2020.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *