Site-ul agenţiei de presă ruse TASS, ATACAT cibernetic! TOȚI jurnaliștii de la Radio Sputnik și-au dat DEMISIA: „NU dorim să fim implicați în dezinformări și manipulări”

Site-ul agenţiei de presă de stat a Federaţiei Ruse, TASS, a fost vizat luni de un atac cibernetic, în urma căruia site-ul a afişat un mesaj anti-război şi cu apeluri de a opri invazia ordonată de preşedintele rus Vladimir Putin asupra Ucrainei, a constatat Reuters.

Vă îndemnăm să opriţi imediat această nebunie, nu vă trimiteţi fiii şi soţii la moarte sigură”, se putea citi în mesaj. „Putin ne obligă să minţim şi ne pune în pericol… Acesta nu este războiul nostru, haideţi să-l oprim!”.

Oficial, Moscova îşi denumeşte intervenţia în Ucraina „o operaţiune militară specială”, menită să „demilitarizeze” această ţară.

Sâmbătă, autoritatea de reglementare a comunicaţiilor din Rusia, Roskomnadzor, a ordonat mass-media ruse să suprime în conţinuturile lor orice referinţă la civili ucişi de armata Federaţiei Ruse în Ucraina, precum şi termeni precum „invazie”, „ofensivă” sau „declaraţie de război”.

Echipa de jurnaliști de la Radio Sputnik Moldova și-a prezentat demisia in corpore după ce Serviciul de Informații și Securitate a decis blocarea activității site-ului, ca urmare a informațiilor propagandistice pro-Kremlin promovate de instituția media. În mesajul jurnaliștilor Radio Sputnik Moldova se menționează că:

„În contextul ultimelor evenimente regionale, extrem de grave, ne-am exprimat dezacordul cu politica editorială a redacției care se impune în aceste momente și contravine normelor deontologice ale jurnaliștilor, precum și a bunului simț. Noi suntem cetățeni ai acestei țări și nu dorim să fim implicați în dezinformări și manipulări”

Realitatea.md amintește că directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate a emis, la 26 februarie curent, un ordin ce prevede blocarea a două surse cu conținut online, promotoare de informații ce incită la ură și război, în condițiile stării de urgență. Astfel, a fost sistată activitatea portalurilor www.sputnik.md și www.gagauznews.md. Între timp, la nivel european – inclusiv România – Russia Today și Sputnik sunt vizate de blocare din partea autorităților.

sputnik 1

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *