Sistemul de bike sharing, FUNCȚIONAL. Constănțenii și turiștii au acces, gratuit, la 390 de biciclete

Începând de astăzi, sistemul de bike sharing este funcțional, anunță reprezentanții Primăriei Constanța. Astfel, constănțenii și turiștii au din nou acces, în mod gratuit, la cele 390 de biciclete puse la dispoziția lor de municipalitate.

 „Black Sea Bike – Diversification of the tourism services in Constanța – Balchik cross border region by bike – BSB ” s-a dovedit a fi un proiect de succes. Potrivit municipalității, anul trecut au fost emise peste 9.000 de carduri și s-au efectuat 43.700 de trasee.

În timpul iernii s-a făcut o revizie a stațiilor și a bicicletelor, pentru ca totul să funcționeze în parametri optimi o dată cu venirea primăverii.

Orice turist sau localnic poate solicita, în mod gratuit, pe baza cărții de identitate, de la ghișeele de informații din cadrul agențiilor SPIT, un card de utilizator.

Pentru a putea folosi echipamentul, utilizatorii trebuie să respecte mai multe condiții: trebuie să fie înregistrați în sistem, să se încadreze în intervalul orar 07:00-24:00, de luni până duminică, ultima închiriere se poate face cu maximum două ore înainte de închiderea centrului, la ora 22:00, echipamentul va putea fi ridicat şi returnat de la orice staţie de biciclete în regim self-service; utilizatorul poate închiria simultan doar o bicicletă. Bicicletele pot fi utilizate doar de persoanele de peste 14 ani, două ore, indiferent de numărul de închirieri zilnice. Intervalul minim între utilizări este de 10 minute. Nu pot fi subînchiriate, folosite la curse de biciclete, pentru transportul de pasageri sau în situații de vânt puternic sau furtuni.

Toate detaliile despre acest proiect le puteti afla accesând site-ul www.blackseabike.ro .

De asemenea, utilizatorii au la dispoziție numărul de telefon cu tarif normal 0371.787.778, disponibil 7 zile din 7, în intervalul orar 07:00-24:00 (robot telefonic 24:00-07:00), unde pot semnala orice problemă.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *