Sistem integrat pentru cursurile online desfășurate la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”

În această perioadă în care unitățile de învățământ sunt închise, profesorii pot ține orele în incinta liceului, în interacțiune virtuală cu elevii, ca și când ar fi în clasă, cu ajutorul unui echipament performant ce va fi folosit inclusiv pentru recapitulările și pregătirea pentru examenele de evaluare națională și Bacalaureat.

„Cu ajutorul Primăriei Municipiului Constanța am achiziționat un sistem integrat extrem de util pentru predarea online. Este vorba despre un sistem care ne permite interacțiunea între profesori și elevi. Ne pregătim astfel pentru perioada 2-12 iunie, să realizăm în mod virtual recapitulările și pregătirea pentru examenele de evaluare națională și Bacalaureat. Putem să realizăm inclusiv activități administrative, consilii profesorale, ședințe metodice, evitând astfel contactul direct și reușind aproape în totalitate să dezbatem și să interacționăm între noi”, a declarat Vasile Nicoară, directorul Colegiului Național „Mircea cel Bătrân”.

Mircea 3

Potrivit profesorului de fizică de la colegiu, Ion Băraru, piesa principala este o videocameră performantă care poate transmite tot ce se întâmplă în fața ei.

„Apoi tabla smart care are funcțiuni multiple și un laptop conectat de aceste două dispozitive care permit desfășurarea activităților ca și când profesorii și elevii ar fi față în față. Acest sistem este foarte important având în vedere că la multe dintre activități trebuie să facem și experimente demonstrative”, a mai spus Băraru.

Clădirea în care își desfășoară activitatea Colegiul Național “Mircea cel Bătrân” va intra într-un amplu proces de reabilitare realizat de Primăria Municipiului Constanța printr-un program finanțat cu fonduri europene, dar și de la bugetul local.

Potrivit municipalității, principalele lucrări care vor fi realizate presupun reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii, termoizolarea planșeului de la pod, lucrări de reabilitare  termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu, lucrări de instalare a sistemelor de climatizare, ventilare naturală pentru asigurarea calității aerului în interior, lucrări de modernizare a instalației de iluminat și modernizare a instalațiilor electrice.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.