Siria RECUNOAȘTE independența Republicilor Donețk și Lugansk

Siria a decis miercuri să recunoască independența republicilor populare Donețk și Lugansk, informează reprezentantul Ministerului sirian de Externe.

Întruchipând voința comună și dorința de a stabili relații în toate sferele, Republica Arabă Siriană a decis să recunoască independența și suveranitatea Republicii Populare Lugansk (LPR) și a Republicii Populare Donețk (DPR)“, a declarat Ministerul de Externe într-un comunicat, citat de agenția siriană de știri SANA.

Comunicatul precizează că „se vor stabili contacte cu fiecare dintre cele două țări pentru a conveni asupra unui cadru pentru consolidarea relațiilor, inclusiv stabilirea relațiilor diplomatice în conformitate cu normele stabilite”.

Pe 16 iunie, președintele sirian Bashar al-Assad a anunțat, în cadrul unei întâlniri cu delegația din Donețk, începerea oficială a procedurii de recunoaștere a republicii. Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia va saluta recunoașterea de către Siria sau orice alte țări a Donețkului și Luganskului.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *