Sindicatul Liber al Navigatorilor PROTESTEAZĂ la Bruxelles! Mihălcioiu: „Vrem locuri de muncă la noi, în Europa! Salarii egale, pentru muncă egală!”

ITF România și reprezentanții Federației Europeane a Transportatorilor din România pentru sectorul maritim/portuar, adică Federația Națională a Sindicatelor Portuare (FNSP) și Sindicatul Liber al Navigatorilor din Flota Maritimă Comercială (SLN), participă, miercuri, la un miting la Bruxelles al transportatorilor din toată Europa.

Toți aceștia solicită eliminarea dumpingului social și a competiției neloiale la nivel european, o lege echivalentă cu Jones Act din SUA (1920) și anume să se impună transportatorilor maritimi respectarea legislației europene privind condițiile de muncă și de viață ș.a.m.d.

Evident, momentul a fost special ales, cu prilejul apropierii alegerilor pentru Parlamentul European, iar transportatorii doresc să tragă un semnal de alarmă viitorilor europarlamentari.

SLN Constanța

La mitingul de miercuri de la Bruxelles participă și președintele SLN, Adrian Mihălcioiu.

„Mii de transportatori din toată Europa ne-am reunit la Bruxelles pentru a demonstra împotriva deteriorării condițiilor de muncă în transporturile europene, împotriva dumpingului social! Vrem locuri de muncă la noi, în Europa, salarii egale pentru muncă egală”, a precizat Mihălcioiu, pentru TOMIS NEWS.

La mitingul de la Bruxelles participă aproximativ 10.000 de persoane.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *