Sindicatul Liber al Navigatorilor prezent la lucrările Comitetului Executiv al ETF. „Drepturile lucrătorilor din transporturi au avut de suferit”

Sala Parlamentului din București este, pentru miercuri și joi, gazda lucrărilor Comitetului Executiv al ETF (European Transport Workers Federation), brațul european al ITF.

„Este pentru prima dată după cel de-al Doilea Război Mondial când Federația Sindicatelor din Transporturile Europene a decis să vină în România pentru desfășurarea lucrărilor ședinței Comitetului Executiv. ETF este partener în Comitetul de Dialog Social al Uniunii Europene în domeniul transporturilor și serviciilor publice. Alegerea României nu este deloc întâmplătoare. Anul acesta sărbătorim Centenarul dar nu trebuie să uităm că și mișcarea sindicală din România, reprezentarea lucrătorilor din transporturi, drepturile lucrătorilor din acest sector au avut de suferit”, anunță reprezentanții Sindicatului Liber al Navigatorilor, organizație prezentă la lucrări.

CITEȘTE ȘI:

Propunere: un sindicat să fie constituit din 3 angajați. Șefii PSD se opun!

De asemenea, în acest mod se dorește atragerea atenției autorităților față de problemele grave cu care se confruntă sectorul și totodată se arată solidaritatea sindicală europeană de care se bucură mișcarea sindicală din România. Lucrările C.Ex.ETF se desfășoară sub egida “Fair Transport for Europe” și sunt prezenți Secretarul General ETF Eduardo Chagas si Presedintele ETF Frank Moreels precum și ceilalți membri ai Comitetului Executiv. La lucrări sunt invitați reprezentanți ai majorității sindicatelor din sectorul transporturilor din România dar și din întreaga Europă.

„Astăzi se împlinesc 22 de zile de grevă la căile ferate franceze și noi toți de aici suntem solidari cu manifestanții. Reprezentantul lucrătorilor CFF a mulțumit pentru solidaritatea arătată și încurajările primite. ITF și ETF susțin lucrătorii francezi care se află în grevă de 22 de zile”, concluzionează reprezentanții SLN.

DISTRIBUIE
error0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*