Sindicatul Liber al Navigatorilor, la bilanțul anual. „Am recuperat aproape un milion de dolari pentru navigatori”

Sindicatul Liber al Navigatorilor este formațiunea de suport practic și emoțional pentru categoria profesională reprezentativă a Constanței: navigatorii și, la finalul acestui an, se află la ora bilanțului, comparat cu cel din 2016. Astfel, SLN invocă zece probleme comunicate de navigatori care au „o dinamică diferită și surprinzătoare de la an la an”.

„În anul 2016, neplata salariilor, crearea de noi locuri de muncă și informații despre nave și armatori s-au regăsit în ordine în mesajele transmise de către navigatori, iar în 2017 pe locul 1 s-au situat mesajele de neplată, urmate de informații despre nave și armatori și apoi pe locul 3 s-au situate mesajele despre locurile de muncă. (…) La nivel global, căutarea unui loc de muncă s-a situat pe primul loc, urmată de neplata salariilor”, arată reprezentanții Sindicatului.

La finele anului trecut, SLN a înregistrat suma de 406.712 USD recuperată pentru navigator, iar anul acesta suma a fost de 926.419 USD.

Potrivit SLN, anul acesta, în România, există peste 33.000 de brevete și certificate de navigatori, iar aproximativ 16.000 sunt ofițeri, 7.000 nebrevetați și 10.000 personal auxiliar.

bilant sln

bilant sln 2

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *