Sindicatele din MAI cer rezolvarea „crizei numărului de ofițeri”. Coarnă: „Agenții cu studii superioare așteaptă! Ofițeri ajung ăia cu pile și relații!”

Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din Ministerul Afacerilor Interne, Dumitru Coarnă, a făcut, luni, un apel la ministrul Marcel Vela și i-a solicitat acestuia să inițieze un Memorandum pentru a transforma 2.000 de agenți de Poliție în ofițeri.

solicitare

Coarnă cere organizarea unui concurs în acest sens, astfel încât să se diminueze deficitul numărului de ofițeri din Poliția Română.

CITEȘTE ȘI:

Te obligă legea (ca ministru – n.r.), dar să fie din sursă internă, adică pentru agenții mei de Poliție, care au studii superioare, ei trebuie să intre în corpul ofițerilor prin concurs – examen. Avem peste 10.000 de agenți cu studii superioare, cu studii juridice, care îndeplinesc condițiile de formă și de fond! Pe sursă internă, nu pe sursă externă! Concursul nu se organizează (din două motive – n.r.), din lipsă de finanțare, dar de multe ori se angajează pe sursă externă, adică își aduc ei pilele și cunoștințele, oameni care nu îndeplinesc condițiile să fie polițiști! Avem un deficit (de ofițeri – n.r.) de până în 30%, cam pe la 2.000”, a spus Dumitru Coarnă, pentru TOMIS NEWS.

Dincolo de solicitările lui Coarnă, Marcel Vela a avut, luni, alte probleme, de ordin… personal. Ministrul propus din nou pentru șefia MAI, în cabinetul Orban 2, a primit la audierile din comisiile de specialitate ale Parlamentului un aviz negativ. Au fost 9 voturi pentru, 4 abțineri și 15 voturi împotrivă. Singurul subiect evitat de Marcel Vela a fost cel al OUG pentru alegerile anticipate. După audiere, Vela a declarat faptul că a fost un vot politic și că „parlamentarii PSD nu mai au ce căuta în Parlament, deoarece votează la comandă”.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *