Sindicaliștii din Sănătate trag un semnal de alarmă: Protest special în fața Guvernului

Federaţia SANITAS a organizat, marţi, în Piaţa Victoriei, o manifestaţie prin care îi comemorează pe pacienţii care şi-au pierdut viaţa din cauza stării de degradare a sistemului de sănătate, dar şi pe angajaţii sistemului sanitar care au decedat, potrivit unui comunicat al organizaţiei sindicale. Iniţial, Federaţia SANITAS avea programat pentru marţi un miting în faţa sediului Guvernului, în semn de protest faţă de lipsa de reacţie a autorităţilor la solicitările sale de sprijin financiar, logistic şi de resurse umane, însă, în contextul incendiului produs la Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ, organizaţia sindicală a modificat tema mitingului.

În cadrul manifestaţiei, membrii Federaţiei SANITAS a criticat autorităţile responsabile de administrarea instituţiilor de sănătate.

Acţiunea va fi una care condamnă total indiferenţa şi inconştienţa autorităţilor care sunt responsabile de managementul instituţiilor de sănătate din România. Va fi o reacţie publică de nemulţumire totală faţă de lipsa unei strategii naţionale reale şi coerente de reformare a sistemului de sănătate. În acelaşi timp, Federaţia SANITAS va lansa un ‘Manifest pentru dreptul cetăţeanului român la servicii publice de sănătate performante’ la care invităm să se alăture şi alte organizaţii interesate. Este un demers necesar, fără conotaţie politică, determinat exclusiv de faptul că nu este normal să mai acceptăm situaţia dezastruoasă în care se află sistemul de sănătate din ţara noastră„, se menţionează în comunicatul de presă al Federației.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.