Sindicaliștii din Sănătate, scrisoare către Vlad Voiculescu: „Sperăm să acţionaţi pentru eliminarea DISCRIMINĂRII!”

Uniunea TESA din Sănătate i-a adresat, luni, o scrisoare deschisă ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, cerându-i să se implice pentru eliminarea discriminării din sistemul medical:

În loc să ridicaţi întregul personal din sănătate pe grila 2022 şi să eliminaţi discriminarea, guvernul dumneavoastră a găsit de cuviinţă să stopeze chiar şi creşterea reglementată de Legea Salarizării de ¼ anual”, au transmis sindicaliştii.

Sunteţi economist, va considerăm un coleg de breaslă şi cu atât mai mult sperăm că dumneavoastră să înţelegeţi şi să acţionaţi pentru eliminarea discriminării grave care are loc în sistemul sanitar asupra personalului tehnic, economic şi administrativ de când fostul guvern PSD a instaurat Legea Salarizării pe principii separatiste şi fără respectarea scalei reale a valorilor din sistem”, arată, luni, Uniunea TESA din Sănătate, într-o scrisoare deschisă adresată ministrului Vlad Voiculescu.

Sindicaliştii consideră că „este efectiv o barbarie ce se întâmplă de 4 ani cu personalul nemedical, dar şi cu personalul auxiliar-sanitar”.

Fiind membri în Comisia de Dialog Social de la Ministerul Sănătăţii am exprimat punctele noastre de vedere care au fost foarte bine cunoscute de către fostul ministru dl. Nelu Tătaru cât şi de fostul secretar de stat Dragoş Garofil. Reamintim că acestor categorii discriminate din sănătate, între care se regăseşte şi personalul TESA, (aflat pe Anexă 8 a Legii Salarizării) nu beneficiază de creşterile salariile din SĂNĂTATE la nivelul anului 2022. Este vorba de 70.000 de lucrători (23.000 TESA şi 47.000 auxilar sanitar)”, se mai arată în document.

Sindicaliştii precizează că faţă de revendicările principale – trecerea personalului TESA şi personalului auxilar –sanitar pe grila 2022 şi trecerea personalului TESA în Anexa 2 a Legii Salarizării (alături de personalul medico-sanitar şi auxiliar sanitar ) nu au primit răspunsuri concludente.

„În schimb proiectul de OUG promovat de guvernul pe care îl reprezentaţi, prin îngheţarea creşterilor salariiale, dă o nouă lovitură exact personalului discriminat din sănătate! Domnule ministru, în loc să ridicaţi întregul personal din sănătate pe grila 2022 şi să eliminaţi discriminarea, guvernul dumneavoastră a găsit de cuviinţă să STOPEZE chiar şi creşterea reglementată de Legea Salarizării de ¼ anual! În acest fel, exact cei mai discriminaţi dintre salariaţi din sănătate, cu cele mai mici salarii, vor fi cei care vor avea din nou de suferit (pierderi între 200 şi 400 lei net lunar)”, au mai transmis sindicaliştii.

Aceştia au explicat şi că personalul TESA a fost eliminat şi de la stimulentele pentru Covid, cu toate că rata infectării şi în rândul acestui personal este ridicată.

Facem apel la dvs. să stopaţi aceste nedreptăţi flagrante! Şi să încetaţi loviturile asupra personalului cel mai defavorizat din sănătate”, au mai transmis sindicaliştii.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *