Sindicaliştii CNAIR: Este obligatorie MAJORAREA fondurilor pentru întreţinerea drumurilor

Sindicatul Drumarilor „Elie Radu”, care reuneşte angajaţi din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), consideră că majorarea fondurilor alocate anual pentru întreţinerea drumurilor naţionale este obligatorie, pentru desfăşurarea în condiţii optime a traficului rutier.

Construcţia de autostrăzi şi continuarea lucrărilor la proiectele aflate în derulare sunt extrem de importante, însă nu trebuie deloc neglijate programele de întreţinere şi reparaţii curente a drumurilor naţionale şi autostrăzilor, astfel încât să fie prevenire degradările accentuate şi să nu fie pusă în pericol circulaţia rutieră”, au transmis, vineri, sindicaliştii din CNAIR.

Potrivit acestora, CNAIR are, în total, circa 7.000 de salariaţi, dintre care doar circa 500 se ocupă de contractarea şi derularea contractelor de investiţii privind construcţia de autostrăzi. Ceilalţi muncesc pentru administrarea şi întreţinerea drumurilor naţionale:

Întreţinerea drumurilor reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi nu trebuie să aibă de suferit din cauza noilor investiţii în construcţia de autostrăzi, fără a minimaliza în vreun fel importanţa acestora. Fondurile alocate anual pentru partea de întreţinere trebuie să fie suplimentate! Consider că este necesară înfiinţarea unui organism (departament în cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii sau altă societate), în care să fie transferaţi cei care, actualmente, se ocupă de partea de construcţie a autostrăzilor”, a declarat ing. Elena Răileanu, preşedintele Sindicatului Drumarilor „Elie Radu”.

Sindicaliştii precizează că mesajul lor este „un apel ferm pentru majorarea fondurilor alocate în 2021 în vederea întreţinerii în condiţii corespunzătoare a drumurilor existente”.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *