Sindicaliștii acuză că sunt IGNORAȚI de Vela! Coarnă (SNPPC): „Polițiștii merită SPORUL de primă linie! Ei nu se INFECTEAZĂ?”

Sindicaliştii din Poliţie acuză că, de trei săptămâni, nu a fost lămurită situaţia poliţiştilor care pot primi 75% din salariul de bază dacă nu îşi pot lua liber pentru a sta acasă cu copilul în condiţiile în care unele unităţi de învăţământ sunt închise, iar altele au program redus sau online. Sindicaliştii susţin că Ministerul Afacerilor Interne a transmis şefilor structurilor de resurse umane să interpreteze actul normativ în defavoarea poliţiştilor. Aceste măsuri disperate pentru a se face economie la bugetul de stat, nu reprezintă decât o palmă dată atât poliţiştilor şi cadrelor medicale, cât şi angajaţilor şi angajatorilor din mediu privat.

Nu este singura problemă reclamată de polițiști. Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din România (SNPPC), Dumitru Coarnă, ne-a precizat că lupta sa o reprezintă aplicarea sporului care în prezent este valabil doar pentru medicii aflați în contact cu cei infectați de coronavirus. Asta pentru că, în esență, polițiștii sunt și ei în prima linie a luptei pentru combaterea coronavirus.

„În momentul de față noi cerem în mod special aplicarea pentru polițiști a acelui spor care se aplică medicilor aflați în contact cu cei infectați cu coronavirus. Noi avem foarte mulți polițiști care, prin fișa postului, sunt în această situație. De aceea solicităm acest spor! Eu m-am rugat ca domnul consilier local de la Caransebeș – așa cum îl numiți, zis și ministru al Afacerilor Interne, să plece de la acest minister, dar nu avem nici un fel de comunicare cu el. El este cu geaca de piele. Sunt multe probleme în sistemul nostru. Mă rog ca acum la salarizarea pe 2020 să se aplice Legea 153 în continuare. Avem așteptări pozitive la rectificarea bugetară, chiar dacă au anunțat diminuări la MAI. Cât despre consilierul local de la Caransebeș – numit așa de dumneavoastră, dar eu insist pe „ministrul geacă”, pot să concluzionez o lipsă totală de dialog social, niciodată din 1990 un ministru de Interne nu și-a permis o lipsă totală de respect față de sindicate, față de polițiști și tot ceea ce se întâmplă în Minister! El este cu ochii pe interlopi și cu buzunarele pline! Mama lui are în conturi 300.000 de euro! De unde are mama lui 300.000 de euro în conturi? Nimeni nu spune! Au mai fost mătuși în țara asta, dar oamenii ăia cu mătușile au fost arestați!”, a spus Dumitru Coarnă, pentru TOMIS NEWS.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.