Şimşensohn răsuflă ușurat, fostul manager al Teatrului de Stat a PIERDUT la Curtea de Apel

Au fost tensiuni mari la Teatrul de Stat Constanța la începutul acestui an, după ce corpul de control al președintelui Consiliului Județean a semnalat în luna ianuarie nereguli grave. Imediat, președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu, a dispus revocarea managerului Dana Dumitrescu, aceasta având la dispoziție 60 de zile ca să remedieze problemele depistate.

Întrucât Dumitrescu nu a mai fost manager începând cu 22 martie a.c., Consiliul Județean a fost nevoit să caute un înlocuitor. Astfel, cu prilejul ședinței ordinare din luna februarie, Țuțuianu l-a prezentat consilierilor județeni pe Erwin Şimşensohn. În vârstă de 39 de ani, fost secretar de stat și cu o largă experiență în domeniul cultural, Şimşensohn a fost recomandat pentru funcția de manager pe o perioadă de patru luni, mandat care s-a prelungit în ciuda altor probleme create de fostul manager, care a atacat constant în instanță decizia de revocare.

CITEȘTE ȘI:

La mijlocul lunii aprilie, Dumitrescu a fost repusă pe funcție, obținând înțelegere în instanțele de judecată.

Între timp, recent, Curtea de Apel Constanța a respins cererea de suspendare a deciziei președintelui CJC.

„Prin Dispozitia Presedintelui CJC nr.131/02.05.2019, dl. Simșensohn Erwin a fost desemnat director general interimat la Teatrul de Stat Constanta. Fostul manager al Teatrului de Stat, d-na Dumitrescu Elena Daniela, a solicitat instanței de contencios administrativ suspendarea executării Dispoziției nr.131/02.05.2019. Cererea de suspendare formează obiectul dosarului nr.4412/118/2019 aflat pe rolul Tribunalului Constanța. Instanța s-a pronunțat prin sentința civilă nr.1108/14.08.2019, comunicată CJC la data de 03.10.2019, în sensul respingerii cererii de suspendare formulată de Dumitrescu Elena Daniela”, se arată în decizia Curții de Apel.

Sentința nu este definitivă, aceasta poate fi atacată cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare, ultima cale de atac pe care Dumitrescu o mai are la dispoziție.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.