Simpozion tehnico-științific dedicat Săptămânii Europene pentru Securitate şi Sănătate în Muncă la Universitatea Ovidius

Facultatea de Inginerie Mecanică Industrială și Maritimă (FIMIM) a Universității Ovidius din Constanța (UOC), în colaborare Inspecția Muncii – Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța și Asociația Inginerilor Dobrogeni Ovidius a organizat simpozionul tehnico-științific „Locurile de muncă sănătoase îți fac sarcina mai ușoară!”, ce vizează prevenirea afecțiunilor musculo – scheletice (AMS), informează conf. dr. ing. Lucia Melnic, decanul FIMIM. Potrivit sursei citate, evenimentul, desfăşurat sub egida Săptămânii Europene pentru Securitate şi Sănătate în Muncă, care a reunit peste 300 de participanți în sistem online, şi a  avut ca obiectiv creșterea gradului de sensibilizare în legătură cu afecțiunile musculoscheletice de origine profesională și cu necesitatea gestionării acestora și de promovare a prevenirii riscurilor.

Participanții au susținut prezentări ce au adus în prim plan soluții tehnice și organizatorice care previn afecțiunile musculoscheletice și au accentuat necesitatea dialogului eficient între angajator și angajați astfel încât respectarea cerințelor legislației în vigoare să fie ușor de implementat”, a precizat conf. dr. ing. Lucia Melnic.

Printre invitații simpozionului s-au numărat: lect. univ. dr. Alexandru Bobe – prorector UOC, Şeful Inspectoratul teritorial de muncă Constanța – Eugen Bola, Ioana Georgiana Nicolescu – manager la Punct Focal Agenția Europeană de Securitate și Sănătate în Muncă (EU-OSHA), preşedintele Asociaţiei Inginerilor Dobrogeni – şef lucrări dr. ing. Ilie Constantin şi alţi reprezentanţi din domeniul sănătății și securității în muncă din cadrul inspectoratelor teritoriale de muncă ale judeţelor Constanța, Tulcea, Ialomița, Călărași, Brăila, Buzău, Dâmbovița, Prahova, Giurgiu şi Municipiul București. Aceștia au adus în atenția participanţilor noutăți, soluții, exemple de bună practică și propuneri pentru programe de studii universitare în concordanță cu campania lansată de (EU-OSHA).

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.